Back

Sound Healing als brug naar genezing

Sound Healing als basis voor therapie is wellicht voor vele mensen onbekend, waardoor het ook wel terecht is dat er zoveel mensen sceptisch naar kijken. Vaak zonder het zelf daadwerkelijk ervaren te hebben. Geluid doet namelijk veel meer dan je zelf bewust doorhebt. Denk bijvoorbeeld eens aan een films. Kijk je een horrorfilm en bevindt je je net in een scene waarin een monster op het punt staat de hoofdrolspeler van achteren aan te vallen om het vervolgens te verorberen, dan voel je je ook daadwerkelijk een beetje angstig en panisch. Tenminste… wanneer het audio aanstaat!
Probeer maar eens dezelfde scene te bekijken zonder bijhorende en versterkende geluidseffecten. Wedden dat je de scene ineens niet meer zo spannend vindt?

Wanneer je je angstig of stressig voelt in je leven, dan is het verstandig om eventjes bewust ademhalingsoefeningen te doen oftewel yogische pranayama ademhalingstechnieken. Je zult merken dat je geforceerde ademhaling, die zich tijdens angst of stress hoger in je lichaam bevinden (borst- en schouder gedeelte), langzaam terugzakken naar onderen (je buik), wat jouw natuurlijke vorm van ademhalen is. Mocht je op de één of andere manier niet rustiger worden van pranayama, dan kun je ook bijvoorbeeld een wandeling door de natuur nemen. Wedden dat je ademhaling zich vanzelf naar natuurlijke staat verplaatst en je je ineens veel rustiger voelt? Dit komt doordat de natuur opgebouwd is uit 432 hertz trillingen. Deze frequentie voel je dan ook in je hart en niet in je hoofd. Vandaar dat deze trillingen je meteen rustiger maken. Dit trillingsniveau is in feite gelijk aan de hartslag van onze planeet. Moeder Aarde vibreert namelijk op deze zelfde frequentie.

Ook doordat ons fysieke lichaam uit maar liefst 70% water bestaat, reageren onze bloedcellen ook vrijwel onmiddellijk op geluidstrillingen. Sound Healing instrumenten zijn gemaakt, dankzij diverse frequenties, om o.a. deze lichamelijke vloeistoffen weer terug te ‘trillen’ naar haar natuurlijke staat, waardoor er heling kan plaatsvinden op fysiek-, geestelijk- maar ook op emotioneel vlak.

De vele voordelen van Sound Healing:

Vermindert (chronische) stress en angst, 
Verlaagt gevoelens van (chronische) depressie,
Verlaagt boosheid en hoge bloeddruk,
Verbeterd de circulatie van- en bevordert de bloedsomloop,
Brengt je in een theta-staat van bewustzijn met een zeer diepe relaxatie en pijnstilling als gevolg,
Het balanceren van je chakra’s,
Bevordert zowel mentale en emotionele helderheid,
Bevordert innerlijke stilte, geluksgevoel en algemene welzijn,
Stimuleert het natuurlijke immuunsysteem,
Verwijdert blokkades in zowel het fysieke- als emotionele lichaam,
Lost lichamelijke gifstoffen op,
Helpt met het genezingsproces ziektes, trauma medische behandelingen,
Helpt je verbinden met je Hogere Zelf,
Balanceert beide hemisferen van het brein,
Zendt heling naar alle breincellen,
Slaap dieper en voel het effect al na slechts enkele dagen,
Vermindert chronische hoofdpijn en migraine,
Helpt bij de verwerking en het genezingsproces van het overlijden van een dierbare: Rouwverwerking,
Helpt bij de verwerking en het genezingsproces van een gebroken (liefdes)relatie: Andere vorm van rouwverwerking.

Wanneer onderga je GEEN Sound Healing?

Er zijn bepaalde ziekten, aandoeningen en omstandigheden waardoor het nodig kan zijn de klankschalen volledig te vermijden of deel te nemen aan geluidstherapie waarbij klankschalen worden gebruikt. Als je merkt dat je een of meer van deze aandoeningen hebt, maar toch geïnteresseerd bent in de helende werking van klankschalen, moet je voor gebruik je arts raadplegen.

Bepaalde neurologische aandoeningen sluiten het gebruik van klankschalen uit. Als je bijvoorbeeld epilepsie hebt, kun je beter niet deelnemen aan een klankschaalsessie. Als je dit toch wilt doen, moet je toestemming van je arts krijgen en de juiste anti-epileptische medicijnen voorgeschreven krijgen. Als je de ziekte van Parkinson hebt en een apparaat voor diepe hersenstimulatie (DBS) hebt om je ziekte te behandelen, mag je geen klankschalen gebruiken. Als je een andere neurologische ziekte hebt, neem dan contact op met je arts om er zeker van te zijn dat je klanktherapie met klankschalen kunt ontvangen.

Bovendien mogen klankschalen niet op het lichaam worden geplaatst als je een pacemaker, coronaire stent, hartshunt, kunstmatige hartkleppen, implanteerbare cardioverter defibrillator (ICD), metalen implantaten of metalen nietjes heeft. Het plaatsen van een vibrerende klankschaal op je lichaam als je een van deze dingen in je hebt is zeer gevaarlijk. Als de klankschaal wordt bespeeld en de trillingen door het lichaam gaan, bestaat de kans dat de trillingen het metaal in het lichaam doen trillen en verstoren, waardoor het gaat bewegen of niet goed werkt, wat pijn of de dood tot gevolg kan hebben.

Wanneer onderga je simpelweg geen sound healing?

Wanneer je nog in het eerste trimester (12 weken) van je zwangerschap zit,
Wanneer je een hartritmestoornis of pacemaker hebt,
Verse wonden of operatie wonden hebt,
Lijdt aan epilepsie,
Lijdt aan schizofrenie of klachten hebt omtrent psychose,
Lijdt aan klinische aandoeningen zoals polyneuropathie of hemiparese,
Wanneer je momenteel medicijnen krijgt voor een ernstige depressie of angst.

Hoewel klankschalen kunnen helpen bij milde gevallen van depressie, angst en PTSS, is het belangrijk om toestemming te krijgen van een arts, psychiater of therapeut voordat er begonnen wordt met geluidstherapie.

Van DEPRESSIEF 🙁 in je lichaam... meer weten? meer weten? vóór Sound Healing... naar HAPPY 😃 in je LIJF en LEVEN! ná Sound Healing. Van BURN-OUT 🤯 voelen... meer weten? meer weten? vóór Sound Healing... naar EMPOWERED! 💪😏 en ENERGIEVOL! ná Sound Healing. Van slapeloosheid 😳 naar... meer weten? meer weten? vóór Sound Healing... naar DIEPE nachtrust! 😴 ná Sound Healing. Van een ONRUSTIGE 😴 mind ... meer weten? meer weten? vóór Sound Healing... naar ZEN en FOCUS! 🧘🏽‍♂️ ná Sound Healing. Van FYSIEKE PIJN 🤕 klachten... meer weten? meer weten? vóór Sound Healing... naar FIT en VITAAL! 🏃🏽🏃🏿‍♀️ ná Sound Healing. Nog geen SOUND HEALING ervaren. 0{{current_slide_index}} Wel degelijk SOUND HEALING ervaren! 0{{total_slide_count}}

Depressief zijn ontneemt jouw levensgeluk in het dagelijks leven. Dit, terwijl jouw gelukzaligheid eigenlijk jouw geboorterecht is!
Sound Healing helpt je je weer lekker in je lichaam te voelen, doordat het je hele systeem reinigt van negatieve vibes, die jouw leven op negatieve manier beïnvloeden. De gezonde en helende klanken trillen letterlijk ongezonde energie en pijn los, zodat je je letterlijk lekkerder in je vel gaat voelen en de depressieve gevoelens geen andere keuze hebben, om jouw leven te verlaten. 

Te veel werkdruk op je schouders nemen voor een te lange periode van tijd, breekt ieder mens uiteindelijk. Uitgeblust, energieloos en misschien zelfs in de war over je eigen leven is rust en slapen waarschijnlijk het enige waar je aan denkt. Weet dat een burn-out niet persé negatief hoeft te zijn! Het is in feite ook een periode van bezinning en herstellen.
De natuurlijke helende klanken van sound healing sessies of tijdens klanktherapie, zorgen er weer voor dat de, inmiddels aangeleerde (geconditioneerde) spanningen in je lichaam, letterlijk los getrild worden met het gevolg dat je lichaam bevrijdt wordt van de opgehoopte stress. 
Kortom: Sound Healing helpt je om de burn-out symptomen drastisch te verminderen, zodat je genezing wordt versnelt!

Door veel stress in je leven, vaak veroorzaakt door een (te) hoge werkdruk, familieproblemen of persoonlijke issues, kan het op den duur zich gaan uiten in de vorm van slapeloze nachten. Het start met piekeren, wat een gemoedstoestand is waarbij een persoon langdurig in een (niet beheersbaar) pessimistisch denkpatroon vastzit, waarna het evolueert met je zorgen maken, wat een vorm van angst is voor de toekomst en gebaseerd is op iets wat je hebt meegemaakt vanuit het verleden.
Sound Healing instrumenten zorgen voor een staat van theta hersengolven, zodat je in een staat van diepe relaxatie naar je huidige situatie kunt kijken, zonder het te herbeleven. Observeren, maar niet identificeren dus!

Dit zorgt voor verheldering en een realistische kijk op het probleem waar je momenteel mee te kampt. Het gevolg is dat je weer helder kunt denken in het dagelijks leven en je hierdoor rustige nachten tegemoet kunt gaan, wat weer zeer gezonde en positieve effecten heeft op de kwaliteit van jouw leven!

De meeste mensen in onze westerse maatschappij zitten meer te overleven dan te leven. Je wordt meegesleurd op de hoge en woeste golven des levens in plaats van dat jijzelf als kapitein aan roer staat van je boot. Het leven bepaalt jouw persoonlijke koers in plaats van dat jij jouw innerlijke kompas volgt! Kortom: Je bent niet bepaald geaard in het leven. Er zijn maar liefst 3 scenario’s te schetsen in deze situatie:

1. Je WERK (manager/collega’s) bepalen jouw koers,
2. Jouw FAMILIE en VRIENDEN bepalen jouw koers,
3. Het LEVEN bepaalt jouw koers.

Wanneer jouw carrière jouw leven bepaald, kun je er waarschijnlijk makkelijker mee leven, omdat je eenmaal gekozen hebt om dit specifieke werk te doen. Niemand dwong je de baan aan te nemen, toch? Wanneer je intieme kringen jouw leven bepalen weet je nog nog enigszins waar deze koers je zal brengen, omdat je je familie en vrienden persoonlijk kent. Maar wanneer het leven jouw koers gaat bepalen ben je overgeleverd als een bal in een flipperkast, omdat het leven ONVOORSPELBAAR is!

Sound Healing en Klanktherapie zorgen er weer voor dat de golven in je mind gaan rusten, het water weer helder qua structuur wordt, je vervolgens de bodem weer kunt bewonderen en je je eigen spiegelbeeld kunt  weerkaatsen zien op het wateroppervlak. Dit is wat je wilt: ZEN in je mind, zodat je de FOCUS weer kunt leggen op de dingen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn in jouw leven. Waar je nu eenmaal je focus oplegt, groeit! Of dit nu gezond of ongezond is maakt niet uit, het discrimineert nu eenmaal niet.

Naarmate we als mens ouder en ouder worden, daalt ons energieniveau en vermogen om te herstellen van fysieke pijntjes, blessures en kwalen. De vraag is dus niet WANNEER je ouder gaat worden, maar HOE je ouder gaat worden! Word je oud vol met gebreken of voel je je nog een jonge god onder de senioren straks?
Een investering in je eigen gezondheid gaat nooit verloren en heeft meestal grote positieve gevolgen voor de kwaliteit van jouw leven. Leven in een ziek lichaam belemmert immers vaak de voortgang van iemands (levens)doelen nogal sterk. Cliché maar waar: De beste investering die een mens kan doen, is een investering in jezelf!

Sound Healing brengt letterlijk de positieve vibraties tot op het bot in je lichaam door, met het gevolg dat je bloedcellen zich vrijelijk kunnen bewegen in je lichaam en zo beter ziektes kunnen bestrijden. Check deze video: LIVE bloed analyse na Sound Bath (03:02 min.), zodat je jezelf kunt overtuigen!

Ben je klaar voor een gratis online intakegesprek?