Back

Ik ben Zes van Kelken, very VIBE to meet you!

Bezoek de wereld van de Zes van Kelken, een tarotkaart die emotionele, herinnerende en veranderende elementen bevat. Wanneer je naar deze kaart kijkt, zie je vaak een figuur in je hoofd terwijl je naar zes kelken kijkt die in twee rijen van drie zijn geplaatst. Het beeld wekt een gevoel van verdriet op waarbij herinneringen uit het verleden naar voren komen.

De Zes van Kelken zijn vaak een gelegenheid om te reflecteren en je levenspad en de keuzes die je hebt gemaakt. Het kan wijzen op een periode van intense emoties en een verlangen naar vervlogen tijden. Deze kaart herinnert ons tegelijkertijd eraan dat het belangrijk is om vooruit te kijken en niet te lang in het verleden te blijven hangen.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

De Zes van Kelken zijn vaak een periode van introspectie, herinnering en emotionele groei in iemands leven. Het kan aangeven hoe belangrijk het is om na te denken over je verleden, te begrijpen wat je hebt geleerd en de emotionele bagage die je meebrengt. Het kan een periode van nostalgie en emotionele gevoelens zijn, waarin je herinneringen koestert en belangrijke gebeurtenissen uit het verleden herbeleeft.

Deze kaart herinnert je echter eraan dat het verleden niet het heden is, en dat je niet vasthoudt aan gevoelens of omstandigheden uit het verleden die je niet meer dienen. Het is een uitnodiging om de toekomst vooruit te kijken en open te staan voor nieuwe ontmoetingen en verbindingen. Het kan ook aangeven dat het tijd is om te stoppen met dingen die je niet langer nodig hebt en jezelf de kans te geven om te groeien en te veranderen.

Mediteren op tarotkaart: Zes van Kelken

Meditatie op de Zes van Kelken kan je naar je innerlijke wereld brengen. Hieronder vind je een samenvatting van meditatieve oefeningen die specifiek zijn afgestemd op deze kaart:

  1. Vergelijk je herinneringen: Ga een tijdje zitten en denk aan belangrijke gebeurtenissen uit je verleden. Probeer de gevoelens en lessen die hieruit voortvloeien op te roepen.
  2. Kijk naar de kelken: Stel de zes kelken voor terwijl je je ogen sluit. Elke kelk kan een symbolische betekenis hebben: goede herinneringen, lessen, of zelfs gevoelens die je moet loslaten.
  3. Verkennen van gevoelens: Neem de tijd om na te denken over je emoties en te begrijpen hoe ze je hebben gevormd. Een dagboek is een goede plek om je gedachten op te schrijven.
  4. Loslaten en anticiperen: Denk aan jezelf terwijl je een van de kelken symbolisch leegt, wat betekent dat je iets uit je verleden loslaat dat je niet langer nodig hebt.
  5. Toekomstige ontwikkeling: Richt je op de kelken die nog over zijn en visualiseer dat ze vol zijn met nieuwe gevoelens en ervaringen die je in de toekomst wilt verwelkomen.

  6. Afspraken: “Ik omarm mijn verleden en kijk met vertrouwen naar de toekomst” is een voorbeeld van een positieve affirmatie.

  7. Het berekenen van de winst: Denk aan de voordelen die je hebt gehad in het verleden en nu.

  8. Meditatie om te aarden: Verbind je met de aarde, denk dat je voeten stevig op de grond staan en laat alle moeilijke emoties los.

In de tarot zijn de Zes van Kelken symbool voor herinneringen, reflectie en loslaten van dingen uit het verleden. De kaart toont zes sferische kelken met een centrale kelk als centraal punt. Over het algemeen laat deze kaart zien hoe belangrijk het is om je verleden te omarmen en te begrijpen, vooral de spirituele en emotionele aspecten ervan.
Het is een oproep om terug te kijken op je levensreis, lessen te leren uit de dingen die je hebt meegemaakt en oude emoties los te laten die je tegenhouden om te groeien. De Zes van Kelken kunnen een periode in iemands leven verwijzen naar een periode van introspectie, het opruimen van oude gewoontes en het openstaan voor vernieuwing. Het kan helpen om het verleden los te laten en een helderdere toekomst te beginnen door te mediteren op deze kaart.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!