Back

Workshop Sound Healing: 100% Good Vibes

We kunnen er als mens niet om heen: geluid is OVERAL om ons heen. Zelfs als je niet optimaal kunt horen of doof bent kun je de vibraties vaak wel voelen mocht je dicht genoeg bij de bron fysiek aanwezig zijn of afhankelijk natuurlijk van de afstand tussen jouzelf en de bron. Het geluid van toeterend verkeer, een overvliegende helicopter, blaffende honden, pratende mensen, een achtergronddeuntje in de lift… we staan vaak de gehele dag blootgesteld aan geluidsbronnen. Vaak noemt men eerdergenoemde voorbeelden ook wel ‘lawaai’, omdat het een soort van negatieve en ongezonde manier is van het ervaren van deze geluidsbronnen. Kortom: het hoort niet natuurlijk aan!

Wat wel natuurlijker aanvoelt zijn de sound healing klanken die als doel hebben jouw lichaam-, geest- en emoties tot rust en in balans te krijgen. Deze vibraties hebben namelijk een helende werking op zowel objecten als ons mensen die in aanraking komen met deze trillingen!

In deze LIVE workshop neemt Klanktherapeut & Coach, Geoffrey ‘Geo’ de Jong, je mee in de wondere wereld van Helende Klanken oftewel Sound Healing.

Wat kun je ongeveer verwachten tijdens deze workshop?

De gehele workshop duurt ongeveer 150 min. inclusief twee korte breaks tussendoor en vindt plaats op een zondagmiddag van 14:30 tot 17:00 in het Studio Oost West (Rotterdam) of Merlijn – Body & Mind Center (Rijswijk). Keuze uit de desbetreffende datums en locaties kun je kiezen onderaan deze pagina! 👇 

Welkom heten en inloop

De workshop wordt begonnen door een warm welkom van Geoffrey de Jong. Hij zal kort en krachtig wat huisregels en instructies vertellen en wat het doel van deze komende workshop is.

Wanneer iedereen gesetteld is, een lekker kopje thee heeft, gaan we aan de slag!

Alles is Geluid en Geluid is Alles

De aftrap wordt gedaan met het bewust worden van geluid in ons (dagelijks) leven.

Gezond- of ongezond geluid, is waar we ons 24/7 door ondergedompeld zijn; bewust of onbewust.


Wat doet dit met onze gezondheid op fysiek-, mentaal- en emotioneel niveau?

Sound Healing:
Waar komt het vandaan?

De geschiedenis van Sound Healing instrumenten is niet altijd even duidelijk en de herkomst ervan zit onder een dikke laag van mysterie. 

Waar komen al deze wonderbaarlijke instrumenten vandaan? Wat voor functie hadden? Hoe zijn deze instrumenten over het algemeen vervaardigd?

Samen draaien we eventjes het wiel der tijd een aantal eeuwtjes terug!

Sound Healing VS de Wetenschap

In de (Westerse) wetenschap moet er voor alle (nieuwe) medicijnen en geneesmiddelen een wetenschappelijke verklaring zijn, bestaande uit bepaalde codes (wat je in het kort kunt zien als maatstaven, normen en waarden). 

Wat kan er nu al gezegd worden over sound healing als medicijn in onze Westerse maatschappij en samenleving?

Let's talk about Brainwaves... 🤯

Laten we het gaan hebben over onze hersengolven…
Er zijn maar liefst vijf soorten golven waar wij op een dagelijkse basis constant tussen wisselen.

We gaan hier de gezonde- en de ongezonde hersengolven onder de loep nemen, zodat ook jij, bewust gebruik kunt maken van deze kennis!

Mantra’s: The Voice of Sound Healing

Mantra’s. Veel mensen verwarren de harmonieuze tonen met motto’s en affirmaties. 

De waarheid is echter dat mantra’s een veel diepere betekenis en werking op de gezondheid van de mensheid hebben, dan wij zelf misschien door hebben.

Sounds like A-U-M 🕉️

OM. OHM. AUM.

De oerklank. De oermantra. Ook wel zelfs het begin van de schepping genoemd.

Waar komt het vandaan? Wat betekent het precies? En waarom komt deze term zoveel voor tijdens Hindoe- of Boeddhistische tradities, zoals pooja’s (offeringen), meditaties en zelfs wetenschappelijke onderzoeken?

Rijst. Zand. Water.

Wat hebben deze elementen te maken met sound healing?

We gaan hier dieper op in om te zien wat de effecten zijn van frequenties op rijst, zand en water. Wat betekenen de resultaten?

Sound 🎵 Bath 🛀
Ervaar de Helende Klanken!

Nu we al deze gortdroge theorie in onze mind hebben opgenomen, is het tijd… om het weer los te laten! Je hoofd hoort ten slotte vol te zitten met stilte. Geen gedachten, geen stress, is het niet? 😉 

Het is tijd om te gaan genieten van de overheerlijke helende klanken van de diverse sound healing instrumenten, tijdens een sound bath!

Let's get #social, y'all!

ZH de Dalai Lama zegt altijd: “De mens is een social dier!”

Na de workshop is er nog tijd om gezellig te socializen onder het genot van een kopje warme thee of koffie. Uiteraard is hier ook gelegenheid voor vragen, suggesties en opmerkingen die betrekking hebben op de workshop zelf m.b.t. de behandelde stof.

Waarom zou je deze workshop willen beleven?

✅ Maak kennis met de ins- en outs over de wondere wereld van sound healing,
✅ Ontmoet de helende klanken dankzij diverse instrumenten zoals: Tibetaanse- en kristallen klankschalen, Chinese gongs, wind chimes, rain sticks en meer!
✅ Ontdek wat zowel ongezond- geluid als gezond geluid met je gezondheid doet,
Zelfreflectie: Het kan voorkomen dat deelnemers dieper in contact komen met hun innerlijke zelf door middel van geluid; een krachtige tool voor zelfreflectie.
✅ De locatie in Rijswijk is goed te bereiken met OV en GRATIS parkeren recht voor de deur,
✅ En ontmoet like minded mensen waarmee je na de workshop kennis mee kunt maken en je netwerk mee kunt vergroten!

WORKSHOP
SOUND
HEALING

Waar kun je de workshops beleven?

Merlijn: Body & Mind Center (Rijswijk)

Makkelijk en snel bereikbaar met zowel het OV als de auto, bevindt zich pal naast de A13 richting Den Haag, de magische Body & Mind Center, genaamd Merlijn. In de grote zaal, compleet met spiegels en podium, is het een waar genot om hier een LIVE workshop te beleven. Kom naar het pittoreske Rijswijk!

Merlijn: Body & Mind Center
Grote Zaal
Patrijsweg 12
2289 EX Rijswijk

De eerstvolgende workshop is 27 oktober 2024!

Workshop: Very VIBE to meet you!

Wanneer? Zondag 27 oktober 2024
Hoe laat? 14:30 – 17:00
Hoeveel? €59,-
Waar? Merlijn: Body & Mind Center (Rijswijk)