Back

We kunnen er als mens niet om heen: geluid is OVERAL om ons heen. Zelfs als je niet optimaal kunt horen of doof bent kun je de vibraties vaak wel voelen mocht je dicht genoeg bij de bron fysiek aanwezig zijn of afhankelijk natuurlijk van de afstand tussen jouzelf en de bron. Het geluid van toeterend verkeer, een overvliegende helicopter, blaffende honden, pratende mensen, een achtergronddeuntje in de lift… we staan vaak de gehele dag blootgesteld aan geluidsbronnen. Vaak noemt men eerdergenoemde voorbeelden ook wel ‘lawaai’, omdat het een soort van negatieve en ongezonde manier is van het ervaren van deze geluidsbronnen. Kortom: het hoort niet natuurlijk aan!

Wat wel natuurlijker aanvoelt zijn de sound healing klanken die als doel hebben jouw lichaam-, geest- en emoties tot rust en in balans te krijgen. Deze vibraties hebben namelijk een helende werking op zowel objecten als ons mensen die in aanraking komen met deze trillingen!

In deze online workshop neemt Klanktherapeut & Coach, Geoffrey ‘Geo’ de Jong, je mee in de wondere wereld van Helende Klanken oftewel Sound Healing.

Wat kun je ongeveer verwachten tijdens deze workshop?

De gehele workshop duurt ongeveer 180 min. inclusief twee korte breaks tussendoor en vindt plaats op een zondagmiddag van 13:30 tot 16:30 in het Studio Oost West (Rotterdam) of Merlijn – Body & Mind Center (Rijswijk). Keuze uit de desbetreffende datums en locaties kun je kiezen onderaan deze pagina! 👇 

Welkom heten en inloop

De workshop wordt begonnen door een warm welkom van Geoffrey de Jong. Hij zal kort en krachtig wat huisregels en instructies vertellen en wat het doel van deze komende workshop is.

Wanneer iedereen gesetteld is, een lekker kopje thee heeft, gaan we aan de slag!

De Ongezonde Rugzak 🎒

De aftrap wordt gedaan in de vorm van een verhaal met een moraal!

Wellicht ken je het verhaal, al niet in een andere vorm, maar ongetwijfeld zal het moraal je aan het denken zetten over jouw huidige situatie in jouw eigen leven. 

Geschiedenis van Sound Healing

De geschiedenis van Sound Healing instrumenten is niet altijd even duidelijk en de herkomst ervan zit onder een dikke laag van mysterie. 

Waar komen al deze wonderbaarlijke instrumenten vandaan? Wat voor functie hadden? Hoe zijn deze instrumenten over het algemeen vervaardigd?

Samen draaien we eventjes het wiel der tijd een aantal eeuwtjes terug!

Sound Healing VS de Wetenschap

In de (Westerse) wetenschap moet er voor alle (nieuwe) medicijnen en geneesmiddelen een wetenschappelijke verklaring zijn, bestaande uit bepaalde codes (wat je in het kort kunt zien als maatstaven, normen en waarden). 

Wat kan er nu al gezegd worden over sound healing als medicijn in onze Westerse maatschappij en samenleving?

Karma is a $%@&*! 🤬

कर्म oftewel karma.

In het Westen wordt het vaak als een straf gezien, maar de waarheid is echter iets GEHEEL anders. 

In dit gedeelte van de workshop duiken we dieper in de betekenis van deze vedische universele term, dat voor ieder mens geldt, ongeacht waar je vandaan komt!

Een klinkende combinatie:
Yoga en Sound Healing

Yoga en Sound Healing. 

Wanneer je aan één van de twee termen denkt, denk je wellicht niet meteen aan de ander. Maar ze hebben wel degelijk een harmonieuze samenwerking!

Wat is hun relatie tot elkaar? Hoe zijn ze precies verstrengeld? En hoe vullen ze elkaar aan?

Let's talk about Brainwaves... 🤯

Laten we het gaan hebben over onze hersengolven…
Er zijn maar liefst vijf soorten golven waar wij op een dagelijkse basis constant tussen wisselen.

We gaan hier de gezonde- en de ongezonde hersengolven onder de loep nemen, zodat ook jij, bewust gebruik kunt maken van deze kennis!

Frequencies: Gezond Geluid

Wist je dat alles om ons heen een bepaalde trilling oftewel frequentie vrijgeeft? Niks staat dus in feite stil en beweegt constant! Juist, ook die steen die al jaren niet lijkt te bewegen…

In dit gedeelte duiken we in de het fenomeen dat frequenties heet: wat voor frequenties zijn gezond, waar komen ze voor en naar welke kun je het beste luisteren en waarom?

Mantra’s: The Voice of Sound Healing

Mantra’s. Veel mensen verwarren de harmonieuze tonen met motto’s en affirmaties. 

De waarheid is echter dat mantra’s een veel diepere betekenis en werking op de gezondheid van de mensheid hebben, dan wij zelf misschien door hebben.

Sounds like A-U-M 🕉️

OM. OHM. AUM.

De oerklank. De oermantra. Ook wel zelfs het begin van de schepping genoemd.

Waar komt het vandaan? Wat betekent het precies? En waarom komt deze term zoveel voor tijdens Hindoe- of Boeddhistische tradities, zoals pooja’s (offeringen), meditaties en zelfs wetenschappelijke onderzoeken?

Sound 🎵 Bath 🛀
Ervaar de Helende Klanken!

Nu we al deze gortdroge theorie in onze mind hebben opgenomen, is het tijd… om het weer los te laten! Je hoofd hoort ten slotte vol te zitten met stilte. Geen gedachten, geen stress, is het niet? 😉 

Het is tijd om te gaan genieten van de overheerlijke helende klanken van de diverse sound healing instrumenten, tijdens een sound bath!

Let's get #social, y'all!

ZH de Dalai Lama zegt altijd: “De mens is een social dier!”

Na de workshop is er nog tijd om gezellig te socializen onder het genot van een kopje warme thee of koffie. Uiteraard is hier ook gelegenheid voor vragen, suggesties en opmerkingen die betrekking hebben op de workshop zelf m.b.t. de behandelde stof.

Waarom zou je deze workshop willen beleven?

✅ Maak kennis met de ins- en outs over de wondere wereld van sound healing,
✅ Ontmoet de helende klanken dankzij diverse instrumenten zoals: Tibetaanse- en kristallen klankschalen, Chinese gongs, wind chimes, rain sticks en meer!
✅ Ontdek wat zowel ongezond- geluid als gezond geluid met je gezondheid doet,
Zelfreflectie: Het kan voorkomen dat deelnemers dieper in contact komen met hun innerlijke zelf door middel van geluid; een krachtige tool voor zelfreflectie.
✅ Makkelijk te bereiken locaties in zowel Rotterdam als Rijswijk,
✅ En ontmoet like minded mensen waarmee je na de workshop kennis mee kunt maken en je netwerk mee kunt vergroten!

Waar kun je de workshops beleven?

STUDIO OOST WEST (Rotterdam)

Midden in het centrum van Rotterdam bevindt zich de STUDIO OOST WEST waarbij Westerse en Oosterse behandelaars samenwerken aan het herstel van de mens.
De workshop ruimte bevindt zich op de 9e verdieping van het pand met een grandioos uitzicht van de mooiste havenstad van Nederland!

STUDIO OOST WEST
Westblaak 128-156
9e etage-Ingang Hal A
3012 KM Rotterdam

Merlijn Body and Mind Center (Rijswijk)

Makkelijk en snel bereikbaar met zowel het OV als de auto, bevindt zich pal naast de A13 richting Den Haag, de magische Body & Mind Center, genaamd Merlijn. In de grote zaal, compleet met spiegels en podium, is het een waar genot om hier een LIVE workshop te beleven. Kom naar het pittoreske Rijswijk!

Merlijn Body & Mind Center
Grote Zaal
Patrijsweg 12
2289 EX Rijswijk

Deze workshop is vanaf 1 april 2024 te boeken!

Meer informatie vind je in de loop van kwartaal #1 dit jaar. Stay tuned dus!