Back

Ik ben Vijf van Kelken, very VIBE to meet you!

We verwelkomen je in de wereld van de Vijf van Kelken, een tarotkaart die verwijst naar gevoelens van verdriet, spijt en verlies. Een figuur op deze kaart kijkt meestal naar drie omgevallen kelken terwijl er nog twee onaangeroerd zijn. De Vijf van Kelken vertegenwoordigen tijden van teleurstelling, waarin de nadruk vaak ligt op wat er verloren is gegaan in plaats van wat er nog over is. Het herinnert ons eraan dat het vasthouden aan het verleden soms normaal is, maar dat we ook leren loslaten om vooruit te kunnen.

De kaart maakt duidelijk hoe belangrijk het is om gevoelens te herstellen en nieuwe kansen te accepteren. De Vijf van Kelken, hoewel ze aanvankelijk negatief lijken, kunnen ook een herinnering zijn aan het belang van introspectie en persoonlijke groei tijdens moeilijkheden.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

De Vijf van Kelken zijn symbolisch voor periodes in iemands leven waarin ze gevoelens van verlies en spijt ervaren. Het geeft aan dat je teleurgesteld bent of aan het verleden vasthoudt. Deze kaart kan aangeven dat u bepaalde dromen niet heeft bereikt of belangrijke kansen hebt gemist.

Het is essentieel om te begrijpen dat de Vijf van Kelken je aanmoedigen om door te gaan. Het is mogelijk om gevoelens van verlies en spijt te koesteren, maar je moet leren loslaten om plaats te maken voor nieuwe kansen en ontwikkeling. Het kan een indicatie zijn dat je je aandacht moet richten op de dingen die nog in je leven beschikbaar zijn en de lessen die je uit deze gebeurtenissen kunt leren.

In het algemeen benadrukt de Vijf van Kelken het belang van introspectie, emotioneel herstel en het accepteren van nieuwe kansen, zelfs als het niet lukt.

Mediteren op tarotkaart: Vijf van Kelken

Zelfs wanneer je teleurgesteld bent, kunnen deze meditatieoefeningen je helpen emotioneel te herstellen en jezelf te ontwikkelen. Ze zeggen dat je je moet concentreren op de nieuwe kansen die voor je liggen en wat je al hebt gedaan.

  1. Denk na over wat je hebt verloren: Ga naar een rustige plek en denk na over bepaalde situaties waarin je je verloren hebt gevoeld. Sta jezelf toe deze gevoelens te onderzoeken en zonder oordeel te accepteren.
  2. Verbeeld loslaten: Sluit je ogen en denk aan jezelf loslaten van de pijn van het verleden. Als je ballonnen of bladeren in een stromende rivier zou laten drijven, zou je kunnen zien hoe ze langzaam wegdrijven.
  3. Denken over de toekomst: Om de lege kelken op de kaart te zien, moet je ze zien als mogelijke nieuwe kansen in je leven. Wat wil je zien in die lege kelken?

  4. Zelf-healing: Schrijf een persoonlijke brief waarin je vergeving vraagt voor eventuele fouten of beslissingen die je in het verleden hebt genomen. Lees deze brief zorgvuldig door en geef jezelf toestemming om door te gaan.

  5. Afspraken: Tijdens je meditatiesessie herhaal je positieve affirmaties, zoals “Ik laat het verleden los en verwelkom nieuwe kansen” of “Elke dag brengt nieuwe kansen”.

De Vijf van Kelken is een tarotkaart die symbool staat voor gevoelens van verlies, spijt en teleurstelling. Op de kaart zien we een persoon die naar drie omgevallen kelken staart, terwijl er twee volle kelken achter hem staan. Deze kaart herinnert ons eraan dat het normaal is om af en toe teleurstellingen en verlies te ervaren in het leven. Het is echter belangrijk om niet te lang in het verleden te blijven hangen en te blijven staren naar wat verloren is gegaan. In plaats daarvan moeten we ons richten op de kansen en positieve aspecten die nog steeds voor ons liggen. De Vijf van Kelken moedigt ons aan om te leren van onze ervaringen, zelfvergeving te praktiseren en vooruit te kijken naar een hoopvolle toekomst.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!