Back

Ik ben Vier van Staven, very VIBE to meet you!

In de wereld van de Vier van Staven, een tarotkaart die vrede, overvloed en stabiliteit symboliseert, kom je binnen. Deze kaart toont vaak een idyllische scène met vier staven die een soort baldakijn of paviljoen vormen met veel verschillende bloemen en linten. Twee juichende mensen staan vaak onder deze luifel en lijken te genieten van een viering of feestelijke gebeurtenis.

In de tarot worden de Vier van Staven gezien als een teken van positiviteit en geluk. Het is een symbool van harmonie, vreugde en emotionele vervulling. Deze kaart laat vaak mijlpalen zien, zoals bruiloften, jubilea of andere speciale gebeurtenissen waar mensen samenkomen om te vieren en te genieten van de dingen die goed zijn in het leven.

De luifel geeft de mensen onder de luifel een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het is een kaart waarop mensen samenkomen om geluk te vieren, dingen te bereiken en een welverdiende afleiding te krijgen na veel moeite.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

De Vier van Staven zijn meestal een periode van vreugde, harmonie en stabiliteit in iemands leven. Volgens deze kaart bevind je je momenteel in een fase waarin alles goed lijkt te gaan. Het kan verwijzen naar persoonlijke mijlpalen, zoals een huwelijk, een jubileum, de aankoop van een huis, of gewoon een gelukkige en harmonieuze periode in je leven waarin je je verbonden en in balans voelt.
De kaart roept je op om te genieten van deze gelukkige momenten en het goede in het leven te vieren. Het kan ook aangeven dat je op dit moment een gevoel van kalmte en tevredenheid ervaart, omdat je de resultaten van je inspanningen en prestaties ziet.

Geniet van de vrede en welvaart om je heen en toon je dankbaarheid voor wat je hebt bereikt.

Het kan ook aangeven dat het belangrijk is om deze harmonie en stabiliteit in je leven te behouden, zelfs als alles goed lijkt te gaan. Het is een herinnering dat je voortdurend moet werken om positieve relaties op te bouwen en geluk te koesteren.

Mediteren op tarotkaart: Vier van Staven

Bij meditatie op deze kaart kun je je concentreren op het visualiseren van innerlijke vreugde, dankbaarheid en het versterken van de banden met dierbaren. Het is een herinnering om te ontspannen en te genieten van geluksmomenten en te begrijpen dat feestdagen ook een deel van het leven zijn.

  1. Innerlijke tevredenheid: Sluit je ogen en denk aan een moment in je leven dat je heel gelukkig was. Probeer dit moment grondig te visualiseren en probeer de gevoelens en sensaties opnieuw te voelen.
  2. Ik ben dankbaar: Er zijn veel dingen in je leven waar je dankbaar voor bent en schrijf ze op. Reflecteer op elk onderdeel van deze lijst en voel je dankbaar voor alles wat je hebt.
  3. Verbeeld stabiliteit: Imagineer dat je omringd bent door de vier staven, die harmonie en stabiliteit vertegenwoordigen. Denk na over de manieren waarop deze vaste basis je helpt in het dagelijks leven.
  4. Toekomstige voornemens: Denk na over je dromen en doelen voor de toekomst. Visualiseer de manieren waarop je deze doelen kunt bereiken en welke acties je moet ondernemen om ze te bereiken.

  5. Feestelijke gelegenheden: Sluit je ogen en denk aan een feestelijke ontmoeting met je dierbaren. Kijk naar de vreugde en harmonie van deze ontmoeting.

  6. Oefeningen voor ademhaling: Concentreer je op de energie van deze kaart en adem diep in en uit. Elke inademing moet worden gezien als het inademen van positieve energie en elke uitademing moet worden gezien als het loslaten van negatieve energie.

  7. Afspraken: Tijdens je meditatie herhaal je positieve affirmaties, zoals “Ik geniet van de vreugde en stabiliteit in mijn leven” of “Ik ben dankbaar voor alle zegeningen om me heen.”

In de tarot staan de Vier van Staven voor een periode van kalmte, vreugde en harmonie. Het is gebruikelijk om deze kaart te associëren met feestdagen, herdenkingen en een gevoel van tevredenheid. Het vertegenwoordigt een tijd waarop je kunt genieten van een gevoel van kalmte en zekerheid terwijl je de vruchten van je inspanningen kunt plukken.
Deze kaart vertegenwoordigt in een persoonlijke context een periode van geluk, familiebijeenkomsten of innerlijke vrede. Het herinnert ons eraan om te waarderen wat we hebben en de positieve aspecten van het leven te waarderen. Het kan ook betekenen dat je een stevige basis hebt gelegd voor toekomstig succes.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!