Back

Ik ben Vier van Kelken, very VIBE to meet you!

Welkom in de fascinerende wereld van de Vier van Kelken, een tarotkaart die wordt gebruikt om na te denken, te reflecteren en je eigen gevoelens te onderzoeken. Deze kaart vertoont vaak een figuur onder een boom met drie kelken voor zich, die lijkt te zijn verzonken in een gedachtenstroom. Als een aanbod van het universum zweeft de vierde kelk boven.

De Vier van Kelken vormen over het algemeen een tijd van introspectie en onzekerheid. Het lijkt erop dat je op zoek bent naar diepere betekenis in je leven en misschien wat ongelukkig bent met wat er in je leven gebeurt. Deze kaart roept je op om je gevoelens te onderzoeken en te begrijpen waarom bepaalde emoties opduiken.

Het is een oproep om open te staan voor onaangename perspectieven en kansen. De Vier van Kelken kunnen een nuttige partner zijn als je op zoek bent naar zelfvertrouwen.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

In een persoon zijn de Vier van Kelken een periode van introspectie en innerlijke zoektocht. Het staat voor een moment waarop je misschien verveeld of ontevreden bent met je huidige situatie. Het is mogelijk dat je op zoek bent naar diepere betekenis in je leven. Deze kaart helpt je eraan te herinneren dat de antwoorden vaak in het midden liggen. Het dwingt je om diepere lagen van jezelf te begrijpen, oude wonden te helen en je gevoelens te onderzoeken. Het kan ook aangeven dat er nieuwe mogelijkheden en perspectieven beschikbaar zijn, maar dat je bereid moet zijn om ze te zien.

De Vier van Kelken nodigt je in essentie uit om je innerlijke wereld te onderzoeken, je gevoelens te begrijpen en te waarderen wat je al hebt voordat je verder gaat zoeken naar meer vervulling. Het is een kaart die verwijst naar zelfreflectie en ontwikkeling.

Mediteren op tarotkaart: Vier van Kelken

Meditatie op de Vier van Kelken kan je helpen om een beter begrip te krijgen van je emotionele toestand en dieper in jezelf te duiken. Hier zijn enkele meditatieoefeningen die specifiek op deze kaart zijn gericht:

  1. Zelfreflectie: Stel jezelf voor in de situatie die op de kaart staat. Probeer je gedachten en gevoelens te onderzoeken. Wat is je diepste gevoel? Wat is de bron van uw ontevredenheid? Neem de tijd om deze gevoelens onbevooroordeeld te onderzoeken.
  2. Visualisatie van kansen: Stel dat de hand die de vierde kelk vasthoudt, een nieuwe kelk ontvangt. Visualiseer de mogelijkheden en kansen die voor u liggen. Hoe voelt het om acceptatie te krijgen? Wat kan je leven veranderen?
  3. Een diepe ademhaling nemen: Richt je focus op je ademhaling. Terwijl je je concentreert op het loslaten van spanning of ontevredenheid, adem diep in en uit. Stel je voor dat elke ademteug gevoelens verlicht.

  4. Journaling: Na het mediteren, schrijf je je gedachten en gevoelens op. Dit helpt bij het verwerken en begrijpen van je innerlijke ervaringen.

In de tarot zijn de Vier van Kelken verwijzingen naar innerlijke reflectie, onvrede en het onderzoeken van verborgen emoties. Deze kaart herinnert ons eraan dat het soms nodig is om een moment te nemen en diep in onszelf te kijken om te begrijpen waarom we ons niet blij voelen. Hoewel we de neiging hebben om iets nieuws of anders te verlangen, herinnert deze kaart ons eraan dat de antwoorden vaak binnenin liggen.

Een meditatie op deze kaart kan ons helpen onze emoties te onderzoeken, de reden waarom we ongelukkig zijn te begrijpen en mogelijkheden voor verbetering en transformatie te identificeren. Het is een oproep om na te denken over wat we echt nodig hebben om innerlijke tevredenheid te ervaren. Het is een kaart die wordt gebruikt voor zelfreflectie en innerlijke groei. Het spoort ons aan om ons bewust te worden van onze gevoelens en dromen en te streven naar onze eigen persoonlijke vervulling.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!