Back

Ik ben Tien van Zwaarden, very VIBE to meet you!

De Tarotkaart “De Tien van Zwaarden” wordt vaak geassocieerd met het einde van een moeilijke tijd of omstandigheid. Het kan op het eerste gezicht een verontrustende afbeelding zijn, omdat je een persoon ziet liggen met tien zwaarden in hun rug, wat een symbolische overwinning betekent. De lucht is angstig en donker. Maar deze kaart bevat ook een diepe boodschap van vernieuwing en transformatie.

De Tien van Zwaarden zegt dat er momenten zijn in ons leven waarop we worden overweldigd door problemen, stress en conflicten. Maar naarmate de nacht voor de dag verschuift, vertegenwoordigt deze kaart het einde van deze moeilijke periode. Het is een aanwijzing dat er altijd plaats is voor ontwikkeling en verandering, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Het is een herinnering dat we vaak sterker en veerkrachtiger uit de strijd kunnen komen na de moeilijkste tijden. De Tien van Zwaarden roept ons op om ons niet vast te klampen aan het verleden, maar open te staan voor een nieuw begin.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

In iemands leven zijn de Tien Zwaarden een teken van een diepgaand en transformerend moment. Deze kaart geeft meestal aan dat een periode van intense fysieke, emotionele of mentale strijd is afgerond. Het kan wijzen op het einde van een langdurige situatie, een moeilijke relatie of een emotionele pijn. Het kan soms moeilijk zijn, maar het markeert ook een bevrijding van negatieve emoties en het wegnemen van hindernissen.

Deze tarotkaart roept op dat de dag weer opkomt na een donkere nacht. Dit is een kaart die hoop en nieuw leven symboliseert. Het roept je op om oude manieren van denken en overtuigingen los te laten en je open te stellen voor nieuwe kansen. Het kan het einde van een fase aanduiden, wat de weg opent voor ontwikkeling, verandering en transformatie van een individu. Het is een herinnering dat er altijd de belofte is van een nieuw begin en een betere toekomst, zelfs in de moeilijkste tijden.

Mediteren op tarotkaart: Tien van Zwaarden

Oefeningen voor meditatie zoals deze kunnen je helpen de last van de Tien van Zwaarden te verlichten en je klaar te stomen voor een nieuw begin. Na moeilijke tijden leren ze mensen om te accepteren, los te laten en te groeien.

  1. Een diepe ademhaling nemen: Zorg ervoor dat je in een comfortabele positie zit en adem diep in en uit. Inademen is een manier om negatieve emoties en stress te verwijderen. Laat je negatieve emoties los bij elke uitademing.
  2. Verbeelding van verandering: Ideeën voor een zonsopgang na een donkere nacht zijn mooi. Zie de zwaarden wegvagen terwijl de zon opkomt, wat een nieuw begin betekent.
  3. Loslaten: Schrijf alles op wat je wilt laten staan en brand het symbolisch of gooi het weg. Dit kan worden beschouwd als het bevrijden van negatieve energie.
  4. Affirmaties: Herhaal positieve affirmaties, zoals “Elk einde markeert een nieuw begin” of “Ik laat het verleden los en omarm de toekomst.”

  5. Lichamelijk bewustzijn: Terwijl je je concentreert op elke ademhaling, scan je lichaam op spanning en laat je spanning los.

  6. Dagboekhouden: Om je gedachten en gevoelens te verwerken en te begrijpen, schrijf je ze op.

De Tien van Zwaarden is een tarotkaart die vaak wordt geassocieerd met het einde van een moeilijke tijd of een situatie die niet langer kan worden overleefd. Het toont tien zwaarden die iemand doorboren, wat pijn, verraad of intense stress kan aanduiden. Deze kaart kan in iemands leven het absolute dieptepunt vertegenwoordigen, maar het kan ook een kans zijn om te veranderen en weer hoop te krijgen.

Het is een uitnodiging om een nieuw begin te maken door wat niet meer nodig is. Deze kaart geeft meditatieoefeningen die gericht zijn op het loslaten van negatieve gedachten en het omarmen van verandering. Door dit te doen, kan men de last van het verleden verlichten en zich openstellen voor nieuwe kansen en groei.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!