Back

Ik ben Tien van Staven, very VIBE to meet you!

Bezoek de wereld van symbolen van de Tien van Staven, een tarotkaart die gevoelens van verantwoordelijkheid, spanning en overbelasting weerspiegelt. Op deze kaart zien we een object onder de last van tien grote staven die op zijn rug als een bundel rusten. Veel mensen zien deze kaart als een teken van vermoeidheid en uitputting.

De Tien van Staven beschrijven situaties waarin je je overweldigd voelt door de verantwoordelijkheden, problemen of taken die je in je leven hebt. Het is een symbool van het moment dat je misschien te veel hebt opgenomen en nu de verantwoordelijkheid draagt voor al die verplichtingen. Bovendien kan het aangeven dat u vastzit in een situatie die u zwaar belast, en dat u dringend moet heroverwegen wat echt van cruciaal belang is.

Om het kort te zeggen, deze kaart herinnert ons eraan dat het misschien tijd is om ons te concentreren op wat echt essentieel is voor ons welzijn en geluk.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

De Tien van Staven vertegenwoordigen periodes in iemands leven waarin ze overbelast en uitgeput raken. Het kan een indicatie zijn van dat u te veel verantwoordelijkheden hebt opgenomen, te veel hooi op uw vork hebt gelegd of een last meedraagt die u begint te verstikken. Dit kan betrekking hebben op werk, relaties, geld of andere aspecten van het leven.

Deze kaart herinnert je eraan dat het belangrijk is om jezelf niet te veel te bezig te houden. Het kan nodig zijn om taken te verdelen, nieuwe verplichtingen te weigeren of zelfs afscheid te nemen van dingen die je energie en plezier wegnemen. Erkennen dat je mens bent en niet alles kunt dragen, helpt je herstel, hernieuwde energie en een gezonder evenwicht in je leven te creëren.

Het kan ook een teken zijn dat je merkt dat sommige verplichtingen je niet langer aanspreken en je klaar bent om ze los te laten om ruimte te maken voor nieuwe kansen en groei. In elk geval vereist deze kaart zelfzorg en het nemen van beslissingen die in overeenstemming zijn met je welzijn.

Mediteren op tarotkaart: Tien van Staven

Met behulp van deze meditatieoefeningen kun je helpen bij het omgaan met de overbelasting die wordt gesymboliseerd door de Tien van Staven, en je kunt nieuwe vitaliteit en balans in je leven brengen.

  1. Erkennen van overbelasting: Ga naar een ontspannen plek en erken alle verantwoordelijkheden en lasten die je momenteel hebt. Denk aan ze als gewichten op je schouders. Stel je voor om deze lasten één voor één los te laten terwijl je diep ademhaalt, terwijl je ze van je schouders laat glijden en ze op de grond legt. Naarmate je dit doet, voel je je lichter en vrijer.
  2. Erkennen van de prioriteiten: Sluit je ogen en stel je voor dat je een lijst hebt van alle dingen die je moet doen en moet doen in je leven. Identificeer de drie prioriteiten die momenteel de meeste aandacht verdienen. Visualiseer hoe je deze taken effectief en gemakkelijk kunt uitvoeren.

  3. Laat los en begin opnieuw: Accepteer het idee van loslaten. Zeg jezelf dat je de taken die je niet meer doet in een mand hebt gestopt en dat deze mand de rivier op drijft, weg van je. Visualiseer nieuwe energie en kansen die naar je toe stromen terwijl je verandering toelaat.

  4. Ontspanning en ademhaling: Concentreer je op je ademhaling terwijl je zit of liggend. Ten eerste adem diep in en adem langzaam uit. De ademhaling verwijdert stress en druk. Adem positieve energie in en laat negativiteit gaan.

De Tien van Staven is een tarotkaart die verwijst naar een gevoel van stress en overbelasting. Een persoon die moeite heeft om de vele verantwoordelijkheden en lasten van het leven te dragen, wordt vaak op deze kaart getoond. In het algemeen geeft deze kaart aan dat je je overweldigd kunt voelen door de druk van het dagelijks leven, de verantwoordelijkheden die je hebt, of je werk doet. Het is een goed moment om even te pauzeren en te bedenken welke lasten je draagt en of je sommige kunt loslaten of delegeren.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!