Back

Het lichaam slaapt terwijl je bewustzijn reist

Sound Journeys. Ook wel klankreizen genoemd, staan voor een krachtige reis naar innerlijke heling, transformatie en harmonie. In mijn praktijkruimte in het bruisende hart van onze havenstad, Rotterdam, verzorg ik wekelijkse sound journeys als klanktherapeut, coach en yogi (200RYT). Maar wat is een sound journey? Wat zijn de voordelen van het ondergaan van een sound journey? En waarom zou jij een sound journey willen en zelfs moeten beleven? Lees de klinkende antwoorden hieronder!

Wat is een sound journey?

Een sound journey is een unieke ervaring die je naar de diepten van je bewustzijn en de kern van je ziel leidt. Tijdens deze ervaring zijn het de trillingen en het geluid, die de hoofdrol spelen die jou helpen te ontspannen, te helen en spiritueel te laten groeien. Deze wekelijkse sound journey sessies worden begeleid door  klanktherapeut Geoffrey de Jong en vinden plaats in Studio Oost West; een veilige en comfortabele gezondheidscentrum, dat zich bevindt in het levendige centrum van Rotterdam.

Het eeuwenoude idee achter een sound journey is dat geluid resonantie en vibratie bevat en dat deze frequenties een grote invloed kunnen hebben op lichaam en geest. Het geluid dat wordt geproduceerd door verschillende instrumenten, waaronder stemgeluiden, didgeridoos, klankschalen, gongs en meer, wordt met zorg gemaakt en gebruikt om deelnemers naar een toestand van diepe ontspanning en meditatie te leiden.

Elke cel van je lichaam wordt door geluidsgolven doordringt, trilt door je meridianen en resoneert met de chakra’s van je energetisch systeem. Deze harmonische geluiden fungeren als een gids die je meeneemt op een spirituele reis. Als je luistert en absorbeert, worden fysieke en emotionele spanningen losgelaten, en het denken kalmeert. Dit geeft je de kans om een diepere verbinding te maken met je innerlijke zelf te ontwikkelen.

De sound journey is een reis naar jezelf. Het is goed om je aandacht naar binnen te richten terwijl je ligt of zit en naar de klanken luistert. Dit is de tijd waarop je de dagelijkse verplichtingen loslaat en jezelf openstelt voor de gebeurtenissen die komen gaan.

Elke sound journey is uniek en verschilt van de begeleider, de instrumenten die worden gebruikt en het doel van de reis. De focus van sommige sound journeys ligt op ontspanning en stressvermindering, terwijl de focus van andere sound journeys liggen op diepgaande spirituele groei en innerlijke heling. Tijdens de sound journey zelf kun je visioenen ervaren, diep in meditatie zakken, emotionele blokkades loslaten of gewoon een gevoel van rust en welzijn krijgen. Het is een ervaring die je de kans geeft om je eigen innerlijke landschap te onderzoeken en te begrijpen, zodat je op basis hiervan, gerichter keuzes kunt nemen. En hoe beter de kwaliteit van je innerlijke rust is, hoe beter de kwaliteit van je leven zal zijn!

Een sound journey heeft een helende kwaliteit. Het heeft de potentie om fysieke pijn te verlichten, emotionele wonden te helen en energetische blokkades op te heffen. Geluidstrillingen helpen het lichaam zichzelf te genezen door het in een staat van homeostase te brengen. Het zorgt voor meer zelfbewustzijn en zelfreflectie.

Bovendien kan een sound journey je in contact brengen met spirituele instructeurs, je hogere zelf of een diepere verbinding met het universum. Het kan een spirituele ervaring zijn die je herinnert aan je eigen goddelijkheid en innerlijke wijsheid.

Na de sound journey, die vaak volgt op een periode van diepe ontspanning, word je op een aangenaam rustige manier begeleid om terug te keren naar het hier en nu. Dit kan worden gecombineerd met rustige woorden en geluiden. Je neemt de ervaring mee, en je kunt de voordelen ervan in je dagelijks leven voelen in de volgende dagen. Het kan je helpen stress te verminderen, je behoeften te begrijpen en een gevoel van welzijn en evenwicht te creëren.

Een sound journey biedt een heilige plek om naar binnen te keren, te genezen en te groeien in een wereld die vol hectiek en afleiding zit. Het is een kans om de heilzame kracht van geluid te ervaren en de diepten van je eigen bewustzijn te ontdekken.

Thema's van de maandelijkse Sound Journeys.

Iedere maand word je ondergedompeld in een ander sound journey thema, waarbij je je lichaam eventjes de rust kunt geven terwijl je je bewustzijn laat reizen naar andere oorden. Het doel van deze sound journeys is dan ook om je in de zogeheten theta hersengolf staat van zijn te verkrijgen. Hierbij ben je volledig bewust met je geest met betrekking tot wat er om je heen gebeurt, maar bevindt je lichaam zich in een diepe staat van rust en ontspanning.

De volgende thema’s wisselen zich iedere maand af, waarbij er ook steeds wordt afgewisseld van bepaalde sound healing instrumenten:

Incredible India

Bharata – भरत oftewel India. Ook het land van de maharajas (grote koningen) genoemd. Het land waar de ontwikkeling van zelfbewustzijn, spiritualiteit en het goddelijke, zich maar liefst 5000 jaar geleden al begon te ontwikkelen, is een tijdloze bron van spirituele inspiratie.

Deze sound journeys laten je meevoeren naar het land, waarvan wij vandaag de dag, alle moderne spiritualiteit aan te danken hebben!

Sounds of the Seasons

Ieder jaar schoont onze planeet zich op dankzij de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Sinds wij mensen ook onderdeel zijn van de natuur, zouden wij onszelf ook moeten opschonen van emotionele balast dat we niet meer nodig hebben. Waarom? Omdat je het ontgroeit bent!

Deze sound journeys geven jou de gelegenheid en helpen jou om o.a. emotionele vuilnis buiten de deur te zetten… voorgoed!

Mystical Mantras

Mantra is Sanskriet voor bevrijding van denken. Woorden die stammen uit het Vedische tijdperk, maar liefst 5000 jaar geleden. Mantra’s hebben een bepaalde gezonde vibe en frequentie, die zijn doorgegeven (van hogere hand) tijdens de vele meditaties die rishi’s (spirituele zoekers) in o.a. India, doorkregen. 

Beleef de natuurlijke vibraties van mantra’s om je wilskracht en concentratievermogen te verhogen en naar een hoger niveau te tillen!

Serenity Stories

Aan de hand van story telling, word je bewustzijn aan de hand meegenomen in een bepaald verhaal met een moraal. Het enige wat je hoeft te doen tijdens deze Serenity Stories is… je volledig overgeven, zodat de reis kan beginnen. Zie het als sprookjes voor volwassenen, die je zintuigen zullen prikkelen.

Deze sound journeys nemen je weg van de dagelijkse beslommeringen, zodat je meer inzicht en bewustzijn krijgt op het hier en nu in het leven!

Wat doen we tijdens een gemiddelde Sound Journey?

Het totale programma van een Sound Journey duurt gemiddeld 150 min. in totaal en vindt één keer per maand plaats op de een zondagmiddag van 14:30 tot 17:00 in het centrum van Rotterdam.

Welkom heten en inloop

14:15-14:35
0-5 min.

De sound journey wordt begonnen door een warm welkom van Geoffrey de Jong. Hij zal kort en krachtig wat huisregels en instructies vertellen en wat het theme van deze komende sound journey is.

Bewaar eventuele vragen of opmerkingen m.b.t. de inhoud van de inhoud van het specifieke theme graag voor ná de les. Zo voorkomen we uitloop, wat wel zo prettig is voor iedere deelnemer uiteraard.

Sound Talks

14:35-14:50 
10 min.

Host en Klanktherapeut, Geoffrey de Jong, zal hier ingaan op het thema van de desbetreffende Sound Journey en het belang van gezond geluid op jouw gesteldheid.

Ook komt zijn persoonlijke journey naar Sound Healing zelf ter sprake!

Zen Talks

14:50-15:05 
15 min.

Voordat we daadwerkelijk van start gaan met de Sound Journey, is het leuk om kort met elkaar kennis te maken.

Wat heeft jou aangezet om deze Sound Journey te volgen? Wat doe je in het dagelijks leven? En wat hoop je uit deze Sound Journey voor jezelf te halen?

Stress relieve

15:05-15:25 
10 min.

Voordat we ons gaan ontspannen is het tijd om je juist in te spannen! Dit doen we door diverse yogische technieken wat iedere Klankmeditatie weer een verassing is.

Het doel hiervan is om al je stress, spanningen en zorgen dat je momenteel ervaart in je dagelijks leven, ver achter je te laten, zodat je basis voor de rest van de les zuiver is. 

Sound Journey

15:25-16:15 
50 min.

Aan de hand van een wisselend thema, wordt je iedere week ondergedompeld in een andere wereld, waarbij relevante klanken dit specifieke theme complimenteren. 

Laat al je zorgen achter, want die zijn tijdens alle sound journeys officieel verboden! Het is tijd om weg te drijven en je over te geven aan de helende klanken die staan te popelen om gehoord, gevoeld en beleefd te worden!

Wake up the mind,
It's time to shine!

16:15-16:25 
10 min.

Na helemaal van de aardbol geraakt te zijn, dankzij het reizen van het bewustzijn naar verre oorden, is het tijd om rustig weer in het hier en nu te landen.

Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van bepaalde Sound Healing instrumenten in combinatie met een yoga nidra sessie.

Stilte van de Thee

16:25-16:35 
10 min.

600 seconden. Oftewel 10 minuten nemen we de tijd voor een (mini-versie) van een zogeheten chanoyu, ook wel bekend als een (traditionele) Japanse Thee Ceremonie.

Hierbij verwerken we eventjes in stilte wat we hebben beleefd tijdens de Sound Journey en komen we bij onder het genot van biologische thee, gegoten in traditionele Japanse thee setjes.

SocialiZEN.

16:35-17:00 
35 min.

ZH de Dalai Lama zegt altijd: “De mens is een social dier!”

Na de les is er maar liefst een kwartier nog de tijd om gezellig te socializen onder het genot van een overheerlijk kopje warme thee. Uiteraard is hier ook gelegenheid voor vragen, suggesties en opmerkingen die betrekking hebben op de les zelf of de behandelde stof.

Hoe laat kan je Sound Journeys beleven?

Eén keer per maand op een zondagmiddag van 14:30 – 17:00.

LET OP! Zonder aanmelding via YogiBit heb je GEEN toegang tot de maandelijkse Sound Journey.
Om de kwaliteit te bewaken, is er ook ruimte voor maximaal 12 leerlingen, boek jouw plek dus op tijd!

Hoe laat kan je Sound Journeys beleven?

Eén keer per maand op een zondagmiddag van 14:30 – 17:00.

LET OP! Zonder aanmelding via YogiBit heb je GEEN toegang tot de maandelijkse Sound Journey.
Om de kwaliteit te bewaken, is er ook ruimte voor maximaal 12 leerlingen, boek jouw plek dus op tijd!

Waarom zou je een Sound Journey willen beleven?

Verminder stress: Sound journeys kunnen je helpen diep te ontspannen en je stressniveau aanzienlijk te verlagen.
Heling van gevoelens: Geluidstrillingen kunnen helpen bij het loslaten van emotionele blokkades en opgekropte emoties, wat kan leiden tot innerlijke heling.
Verhoogde bewustzijnsniveaus: Sound journeys stimuleren een groter bewustzijn en een verbinding met je innerlijke zelf.
Verbeterde kwaliteit van slapen: Sound journeys kunnen helpen bij een diepere en kalmerende slaap.
Verhoogde mate van inventiviteit: Volgens sommige mensen stimuleren geluidsreizen hun creativiteit.
Verlichten van lichamelijke pijn: Geluidstrillingen kunnen pijn en spanning in spieren verlichten.
Chakra-harmonie: Sound journeys helpen de chakra’s in balans te brengen en de energiestroom te stroomlijnen.
Meer diepgaande contemplatie: Het geluid kan de geest kalmeren en helpen bij het bereiken van diepere meditatieve toestanden.
Verbeterde focus: Sound journeys kunnen je helpen concentreren en focussen.
Mentale ontwikkeling: De reis kan worden gebruikt als een spirituele ervaring die je helpt om jouw spirituele inzichten en persoonlijke ontwikkeling te vergroten.
Energiereiniging: Geluidstrillingen reinigen negatieve energie en herstellen het energetische systeem in evenwicht.
Zelfreflectie: Een sound journey kan je helpen om meer bewust te worden van jezelf en over jezelf.
Verbindende link: Het geluid kan helpen bij het opbouwen van een genezende band met de ether, spirituele gidsen of het universum.

Waar kun je de Sound Journeys beleven?

Studio Oost West (Rotterdam)

Midden in het centrum van Rotterdam bevindt zich Studio Oost West waarbij Westerse en Oosterse behandelaars samenwerken aan het herstel van de mens. De ruimte waar de Klankmeditaties worden gegeven bevindt zich op de 9e verdieping van het pand met een grandioos uitzicht van de mooiste havenstad van Nederland!

Studio Oost West
Westblaak 146
9e etage – Ingang Hal A
3012 KM Rotterdam

Selecteer hieronder jouw gewenste rittenkaart

Proefles

€5,-

Vrijblijvend 1 les

Eenmalig geldig

Losse les

€19,50

1 x losse les

1 maand geldig

3 lessen

€52,50

€17,50 per les

1 maand geldig

5 lessen

€82,50

€16,50 per les

3 maanden geldig

10 lessen

€150,-

€15,- per les

6 maanden geldig

20 lessen

€270,-

€13,50 per les

12 maanden geldig

Selecteer hieronder jouw gewenste abonnement

SOUND JOURNEY
abonnement

€40,-

€10,- per les

KLANKMEDITATIE & SOUND JOURNEY
abonnement

€70,-

€8,75 per les

Nog even geduld s.v.p.!

Sound Journeys vinden plaats vanaf OKTOBER 2024 en tickets zijn te reserveren per SEPTEMBER 2024!