Back

Verlies en vind jezelf in een goed verhaal

We ontdekten de gave van verhalen in het begin van de menselijke beschaving. Er zijn verhalen die ons als lichten in de nacht schenen en ons leiden door het onbekende. Deze verhalen bieden wegen naar een dieper begrip van het leven. Ze zijn meer dan woorden alleen… ze brengen ons bewustzijn rechtstreeks in contact met de stilte binnenin onszelf. En men zegt dat de stilte, ons ware natuur is!

Waar komt het verhalen vertellen vandaan?
Het vertellen van verhalen heeft een diepe wortel in de menselijke cultuur. Verhalen hebben ons begeleid, onderwezen en geïnspireerd, van de grottekeningen van onze voorouders tot de heilige geschriften van de wereld. Ze vormen een verbinding tussen ons en de generaties die voor ons kwamen en degenen die na ons komen.

Vedische verhalen en culturele verhalen.
De Vedische tradities van India bevatten enkele van de meest geliefde en wijsheidvolle verhalen ter wereld. Panchatantra-verhalen zoals “De Gezagsgetrouwe Duif” en “De Slimme Aap” geven eeuwige lessen over wijsheid en deugdzaamheid. Via personages zoals Arjuna en Lord Krishna leert de Mahabharata ons levenslessen. Deze verhalen zijn niet gewoon vertellingen; het zijn poorten naar introspectie en persoonlijke groei.
Hiernaast kent ook iedere cultuur bepaalde folklore verhalen, waarbij er vaak ook een bepaald moraal of diepere betekenis zelfs aan vastkleeft. Net zoals de Indiase Vedische vertellingen dus!

Voordelen van verhalen met een moraal en diepere betekenis.
Het luisteren naar moraalvolle verhalen is als het drinken van heilig levenswater uit de Gangarivier: het voedt onze onuitputtelijke dorst naar wijsheid van de ziel. Deze verhalen bezitten veel voordelen voor ons:

Begeleiding: Verhalen met een moraal zijn levenslessen die ons helpen wanneer we onzeker en onzeker zijn.
Ideeën: Ze stimuleren onze verbeeldingskracht en inspireren ons om grotere dromen en acties te ondernemen.
Verbinding met anderen: Door de gedeelde wijsheid en ervaringen verbinden ze ons met elkaar.
Hoop: Ze geven ons hoop en troost in de donkerste tijden van het leven.
Groei: Ze ondersteunen onze persoonlijke ontwikkeling en helpen ons om de beste versie van onszelf te worden of juist te blijven.

De kunst van verhalen vertellen blijft ons begeleiden in de onophoudelijke dans van tijd en cultuur. Ze geven ons een beter begrip van onze identiteit, oorsprong en toekomst. Deze verhalen zijn inspiratie en wijsheid die voor altijd bestaan, klaar om ons te begeleiden op ons pad van ontdekking en groei.


Tijdens deze sound journeys zul je begeleid worden door een aantal vertelde verhalen, met een Vedisch-, Boeddhistisch- of folkore tintje. Ontspan je geest, zodat het open kan staan voor de wijsheid of inspiratie dat je zult ontvangen en ontspan je lichaam zodat het tegelijkertijd weer kan opladen. Waar het luisteren naar verhalen wel niet goed voor kan zijn!

Wat ga je precies beleven tijdens deze sound journey?

Een sound journey, zoals het woord in feite al verraad, is een reis waarbij je (door de samenstelling van verschillende helende klanken) wordt meegenomen naar een bepaalde sfeer, omgeving of plaats die worden behandeld naar een specifiek wekelijks wisselend thema. Momenteel kun je genieten van maar liefst vier thema’s: Incredible India, Sounds of the Seasons, Mystical Mantras en Serenity Stories. In de toekomst worden er dit ongetwijfeld meer!

In deze sfeer, omgeving of plaats bestaat het element van tijd eventjes niet meer. Het gezonde geluid hoor je niet alleen met ogen, maar beleef je met je hele lichaam, al je zintuigen en zelfs je lichaamscellen ontsnappen niet aan de ontspannende frequenties die als een warme golf over je hele wezen heen spoelen. Dit komt doordat je lichaam o.a. voor minimaal 70% uit waterelementen bestaat, wat geluid geleid als geen ander! Hierdoor worden zowel lichaam als geest, vrijwel onmiddellijk op een ‘milde gedwongen’ wijze te ontspannen en over te geven aan de sound journey.  

Tijdens een sound journey wordt er echt de tijd genomen om ook iedere deelnemer individueel te behandelen, dus de diverse sound healing instrumenten worden ook vlakbij of zelfs op het lichaam geplaatst voor optimale opname van de wonderbaarlijke klanken!


Na overgave kan er pas genezing plaatsvinden; eventuele lichamelijke blokkades en pijnklachten die meestal veroorzaakt zijn door mentale- en emotionele stress dat langdurig in het systeem zijn gaan zitten, krijg nu de kans op te genezen.

Mocht je met iets zwaardere klachten rondlopen, zoals stress, oud-trauma of burn-out symptomen, dan raad ik je aan om individuele klanktherapie & coaching te volgen. Hierbij behandelen wij specifieke klachten en gaan we de oorzaak, de kern ervan achterhalen, zodat het genezingsproces kan versnellen! 

Meer informatie over Klanktherapie & Coaching in Rotterdam.

TIBETAANSE KLANKSCHALEN TIBETAANSE KLANKSCHALEN cabasa cabasa Tingsha Tingsha Tempel
Bel
tempel
bel
Chinese gong CHINESE GONG WELKE INSTRUMENTEN GEBRUIK IK TIJDENS DEZE SOUND JOURNEY?

Voordelen van een sound journey:

Verminder stress: Sound journeys kunnen je helpen diep te ontspannen en je stressniveau aanzienlijk te verlagen.
Heling van gevoelens: Geluidstrillingen kunnen helpen bij het loslaten van emotionele blokkades en opgekropte emoties, wat kan leiden tot innerlijke heling.
Verhoogde bewustzijnsniveaus: Sound journeys stimuleren een groter bewustzijn en een verbinding met je innerlijke zelf.
Verbeterde kwaliteit van slapen: Sound journeys kunnen helpen bij een diepere en kalmerende slaap.
Verhoogde mate van inventiviteit: Volgens sommige mensen stimuleren geluidsreizen hun creativiteit.
Verlichten van lichamelijke pijn: Geluidstrillingen kunnen pijn en spanning in spieren verlichten.
Chakra-harmonie: Sound journeys helpen de chakra’s in balans te brengen en de energiestroom te stroomlijnen.
Meer diepgaande contemplatie: Het geluid kan de geest kalmeren en helpen bij het bereiken van diepere meditatieve toestanden.
Verbeterde focus: Sound journeys kunnen je helpen concentreren en focussen.
Mentale ontwikkeling: De reis kan worden gebruikt als een spirituele ervaring die je helpt om jouw spirituele inzichten en persoonlijke ontwikkeling te vergroten.
Energiereiniging: Geluidstrillingen reinigen negatieve energie en herstellen het energetische systeem in evenwicht.
Zelfreflectie: Een sound journey kan je helpen om meer bewust te worden van jezelf en over jezelf.
Verbindende link: Het geluid kan helpen bij het opbouwen van een genezende band met de ether, spirituele gidsen of het universum.

Hoe laat kan je Klankmeditaties volgen?

Iedere woensdagavond van 18:45 – 20:00

LET OP! Zonder aanmelding via YogiBit heb je GEEN toegang tot de wekelijkse Sound Journey.
Om de kwaliteit te bewaken, is er ook ruimte voor maximaal 15 leerlingen, boek jouw plek dus op tijd!

Selecteer hieronder jouw gewenste rittenkaart

Proefles

€5,-

Vrijblijvend 1 les

Eenmalig geldig

Losse les

€17,50

1 x losse les

1 maand geldig

3 lessen

€45,-

€15,- per les

1 maand geldig

5 lessen

€67,50

€13,50 per les

3 maanden geldig

10 lessen

€125,-

€12,50 per les

6 maanden geldig

20 lessen

€230,-

€11,50 per les

12 maanden geldig

Selecteer hieronder jouw gewenste abonnement

SOUND JOURNEY
abonnement

€40,-

€10,- per les

KLANKMEDITATIE & SOUND JOURNEY
abonnement

€70,-

€8,75 per les