Back

Mantra's: Ontdek de helende kracht van de stem

Mantra’s zijn bloemen van eeuwige betekenis in de weelderige tuinen van de geest. Deze sterke klankcodes, die door eeuwen en culturen zijn ingefluisterd, voegen magie toe aan ons bestaan. Ze weven een verhaal dat begint in de diepten van de menselijke ziel en zich uitstrekt naar de hemel van spirituele verlichting. Mantra’s hebben hun oorsprong vanuit diverse spirituele stromingen. Ze werden overal ter wereld geboren; van de Indiase Vedische teksten tot de sjamanistische tradities van inheemse Amerikanen. Deze heilige klanken zijn van generatie op generatie doorgegeven als schatten van kennis en wijsheid.

Wat zij de voordelen van mantra recitatie voor de gezondheid?
Het reciteren van mantra’s heeft grote voordelen voor de gezondheid en het welzijn. Het kalmeert, vermindert angst en stress en stimuleert een diep gevoel van innerlijke vrede. Het zingen van mantra’s op een regelmatige basis kan de ademhaling verbeteren, de hartslag vertragen en de bloeddruk stabiliseren. Het voelt alsof een zachte bries door je hoofd waait en alle spanning wegneemt.

Wat zij de voordelen van mantra recitatie voor spirituele groei?
Mantra’s dienen als sleutels naar spirituele verlichting. Ze leiden ons naar de diepste krochten van ons (onder)bewustzijn en geven ons de mogelijkheid om toegang te krijgen tot hogere staten van zijn. Het chanten van mantra’s helpt ons om verbindingen te maken met het goddelijke, het hogere zelf en het eeuwige.

Wat zijn bekende mantra’s?
De mantra “Om” (ook wel geschreven als Ohm en AUM) is een van de meest bekende en wordt vaak gezongen aan het begin of einde van spirituele activiteiten. De klank “Om” wordt gezien als de oerklank van het universum. Om Namah Shivaya (een eerbetoon aan Lord Shiva), “Om Mani Padme Hum” (geassocieerd met Avalokiteshvara, de bodhisattva van mededogen), en “Sat Nam” (een kernuitdrukking in de Kundalini Yoga traditie) zijn enkele andere mantra’s die veel worden gebruikt.

Tijdens deze sound journeys concentreren we ons vooral op de Vedische Hindoeïstische mantra’s en de Boeddhistische mantra’s. Uiteraard hoef je geen mantra’s uit het hoofd te kennen, maar slechts je lichaam en geest te ontspannen, waardoor de genezende klanken van de desbetreffende mantra’s hun werk kunnen doen.

Voordat we met de sound journey starten, wordt er kort doorgenomen welke mantra’s er langskomen, inclusief bijbehorende betekenis, zodat je ongeveer weet door welke krachtige frequenties van de woorden je je laat onderdompelen. De mantra’s kunnen zowel gereciteerd of gezongen afgespeeld worden, waarbij er diverse ondersteunende sound healing instrumenten worden gebruikt!

Wat ga je precies beleven tijdens deze sound journey?

Een sound journey, zoals het woord in feite al verraad, is een reis waarbij je (door de samenstelling van verschillende helende klanken) wordt meegenomen naar een bepaalde sfeer, omgeving of plaats die worden behandeld naar een specifiek wekelijks wisselend thema. Momenteel kun je genieten van maar liefst vier thema’s: Incredible India, Sounds of the Seasons, Mystical Mantras en Serenity Stories. In de toekomst worden er dit ongetwijfeld meer!

In deze sfeer, omgeving of plaats bestaat het element van tijd eventjes niet meer. Het gezonde geluid hoor je niet alleen met ogen, maar beleef je met je hele lichaam, al je zintuigen en zelfs je lichaamscellen ontsnappen niet aan de ontspannende frequenties die als een warme golf over je hele wezen heen spoelen. Dit komt doordat je lichaam o.a. voor minimaal 70% uit waterelementen bestaat, wat geluid geleid als geen ander! Hierdoor worden zowel lichaam als geest, vrijwel onmiddellijk op een ‘milde gedwongen’ wijze te ontspannen en over te geven aan de sound journey.  

Tijdens een sound journey wordt er echt de tijd genomen om ook iedere deelnemer individueel te behandelen, dus de diverse sound healing instrumenten worden ook vlakbij of zelfs op het lichaam geplaatst voor optimale opname van de wonderbaarlijke klanken!


Na overgave kan er pas genezing plaatsvinden; eventuele lichamelijke blokkades en pijnklachten die meestal veroorzaakt zijn door mentale- en emotionele stress dat langdurig in het systeem zijn gaan zitten, krijg nu de kans op te genezen.

Mocht je met iets zwaardere klachten rondlopen, zoals stress, oud-trauma of burn-out symptomen, dan raad ik je aan om individuele klanktherapie & coaching te volgen. Hierbij behandelen wij specifieke klachten en gaan we de oorzaak, de kern ervan achterhalen, zodat het genezingsproces kan versnellen! 

Meer informatie over Klanktherapie & Coaching in Rotterdam.

TIBETAANSE KLANKSCHALEN TIBETAANSE KLANKSCHALEN Tingsha Tingsha Energy
Bar
Chimes
energy
bar
chimes
Tempel
Bel
tempel
bel
WELKE INSTRUMENTEN GEBRUIK IK TIJDENS DEZE SOUND JOURNEY?

Voordelen van een sound journey:

Verminder stress: Sound journeys kunnen je helpen diep te ontspannen en je stressniveau aanzienlijk te verlagen.
Heling van gevoelens: Geluidstrillingen kunnen helpen bij het loslaten van emotionele blokkades en opgekropte emoties, wat kan leiden tot innerlijke heling.
Verhoogde bewustzijnsniveaus: Sound journeys stimuleren een groter bewustzijn en een verbinding met je innerlijke zelf.
Verbeterde kwaliteit van slapen: Sound journeys kunnen helpen bij een diepere en kalmerende slaap.
Verhoogde mate van inventiviteit: Volgens sommige mensen stimuleren geluidsreizen hun creativiteit.
Verlichten van lichamelijke pijn: Geluidstrillingen kunnen pijn en spanning in spieren verlichten.
Chakra-harmonie: Sound journeys helpen de chakra’s in balans te brengen en de energiestroom te stroomlijnen.
Meer diepgaande contemplatie: Het geluid kan de geest kalmeren en helpen bij het bereiken van diepere meditatieve toestanden.
Verbeterde focus: Sound journeys kunnen je helpen concentreren en focussen.
Mentale ontwikkeling: De reis kan worden gebruikt als een spirituele ervaring die je helpt om jouw spirituele inzichten en persoonlijke ontwikkeling te vergroten.
Energiereiniging: Geluidstrillingen reinigen negatieve energie en herstellen het energetische systeem in evenwicht.
Zelfreflectie: Een sound journey kan je helpen om meer bewust te worden van jezelf en over jezelf.
Verbindende link: Het geluid kan helpen bij het opbouwen van een genezende band met de ether, spirituele gidsen of het universum.

Hoe laat kan je Klankmeditaties volgen?

Iedere woensdagavond van 18:45 – 20:00

LET OP! Zonder aanmelding via YogiBit heb je GEEN toegang tot de wekelijkse Sound Journey.
Om de kwaliteit te bewaken, is er ook ruimte voor maximaal 15 leerlingen, boek jouw plek dus op tijd!

Selecteer hieronder jouw gewenste rittenkaart

Proefles

€5,-

Vrijblijvend 1 les

Eenmalig geldig

Losse les

€17,50

1 x losse les

1 maand geldig

3 lessen

€45,-

€15,- per les

1 maand geldig

5 lessen

€67,50

€13,50 per les

3 maanden geldig

10 lessen

€125,-

€12,50 per les

6 maanden geldig

20 lessen

€230,-

€11,50 per les

12 maanden geldig

Selecteer hieronder jouw gewenste abonnement

SOUND JOURNEY
abonnement

€40,-

€10,- per les

KLANKMEDITATIE & SOUND JOURNEY
abonnement

€70,-

€8,75 per les