Back

Wat voor invloed hebben vibraties op ons?

Het inmiddels beruchte Rijstexperiment, gebaseerd op de NY Times Bestseller ‘The Hidden Messages in Water’ (in Ned. vertaald: De Boodschap van Water), geschreven door de Japanse dokter Masaru Emoto, gaat over wat de invloeden zijn van bepaalde positieve en negatieve frequenties op waterkristallen. Emoto kwam met wonderbaarlijke conclusies en resultaten wat bijvoorbeeld liefdevolle woorden, helende muziek (zoals klassieke muziek, mantra’s, instrumentale wereldmuziek etc), geschreven woorden en zelfs afbeeldingen doen met de structuur van water. Tevens geldt dit ook voor pijnlijke scheldwoorden, muziek met een donkere ondertoon (metal, hip-hop etc.), geschreven woorden over negatieve aspecten en afbeeldingen (zoals de duivel, dood, Hitler etc.).
Dankzij het feit dat ons menselijk lichaam uit maar liefst minimaal 70% water en bloed bestaat, dringen vibraties van emoties en frequenties van audio met gemak ons lichaam binnen. Hierdoor hebben ze direct toegang om ons lichaam tot op cellulair niveau te bereiken en te beïnvloeden. De vraag is kortom: op welke manier beïnvloeden verbale communicatie en non-verbale communicatie de gezondheid van ons menselijk lichaam?

Geoffrey de Jong, klanktherapeut en coach uit Rotterdam, ging deze uitdaging persoonlijk ten lijve aan, om deze theorie te testen. Maar liefst 7(!) potjes pandanrijst hebben deelgenomen aan dit experiment: een duo met alleen geschreven tekst, twee met afbeeldingen, eentje waar hij non-verbaal zijn liefde voor verklaarde (hij is nog net niet door zijn knietjes gegaan…), eentje die het slachtoffer werd van zijn opgekropte emoties en onbewuste jeugd trauma’s en eentje die volledig genegeerd werd…

Buckle up, because it’s gonna be a bumpy ride folks! Het resultaat van maar liefst 30 dagen ongezouten emoties uiten en zwoel de liefde verklaren is samengevoegd in deze kleine 13 minuut durende video!

Meer weten over gezonde vibraties in de vorm van Sound Healing?

Heeft bovenstaande video je getriggerd en meer bewust gemaakt van wat bepaalde vibraties met je fysieke-, geestelijke- en emotionele gezondheid doen?
Mooi! Dan ben je helemaal bij Zentastic Vibes aan het juiste adres. Maak kennis met de wondere wereld van helende klanken tijdens het lezen van het gratis e-book ‘Very VIBE to meet you! Kennismaking met Sound Healing als Klanktherapie & Coaching’.
En kijk hiernaast naar een maar liefst 57 min. durende online workshop, getiteld: ‘The Power of Vibration’, met een klankschalen meditatie aan het einde van de video. 
Ik weet zeker dat je er wat van opsteekt. Enjoy reading and watching!