Back

Genezen met de snelheid van geluid!

Sinds mijn tienerjaren kon ik mijzelf altijd al onderdompelen in de wondere wereld spiritualiteit, yoga, het Boeddhisme en het Hindoeïsme. Vele boeken en documentaires had ik toentertijd al verslonden als vegetarische saucijzenbroodjes! Eenmaal in mijn twintiger-jaren belandt, ben ik Media & Communicatie gaan studeren in Rotterdam, waarbij ik zoveel mogelijk probeerde om mijn studie te laten draaien om de ‘diepere zin des levens’. Zo schreef ik mijn eindopdracht/ scriptie destijds over mindfulness & spiritualiteit in de media.
Na mijn studie ben ik zoveel mogelijk gaan reizen, en belandde ik o.a. in Azië, waarbij ik in diverse ashrams verbleef voor korte periodes in Bali (Indonesië) en Rishikesh (India). Op deze manier ‘testte’ ik als het ware mijn opgedane boeken- en documentaire kennis met de realiteit des levens.

Uiteraard blijft kennis slechts gortdroge informatie zolang je zelf niet de ervaring ermee ingaat.
Alleen dan vindt de wondere transformatie van wijsheid plaats.
Oftewel EIGEN wijsheid.

Zo ben ik bij diverse guru’s onder hun leer gaan studeren en investeren in hun kennis, ervaring en wijsheid, met als doel: dit ooit eigen te maken. Persoonlijk ben ik een fanatieke leerling wanneer het gaat om de Hindoeïstische filosofie en beschouw ik de yoga filosofie als mijn lifestyle. Denk hierbij vooral aan vedische geschriften als de Bhagavad Gita, de Mahabharata, de Guru Gita en de Yoga Sutras van Patanjali. Maar ook moderne uitingen die gepredikt worden door Dandapani en Neale Donald Walsch zijn mij meer dan vertrouwd en hanteer ik dan ook als een rode lijn door mijn leven en lifestyle heen.

Geoffrey de Jong: Klanktherapeut & Coach, beschikbaar voor sound healing en klanktherapie in Delfshaven, Rotterdam.
Geoffrey de Jong: Klanktherapeut & Coach, beschikbaar voor sound healing en klanktherapie in Delfshaven, Rotterdam.

Van Meditatiedocent naar Klanktherapeut en Coach.

Zo belandde ik in 2017 als meditatiedocent op een yogaschool waarbij ik de deelnemers aan het einde van de les altijd met volle overgave een sound bath gaf. De reacties hierop waren zeer opmerkelijk, op zijn lichts gezegd!

Bij de ene deelnemers overviel haar een golf van enorme fysieke ontspanning met als gevolg dat zij zich al snel in een delta staat van bewustzijn bevond oftewel diepe slaap, wat het lichaam nodig heeft om zichzelf te helen.
Anderen bevonden zich weer in een theta staat van bewustzijn, waarbij het lichaam in slaap valt maar de hersenen zich bewust zijn van alles wat erom haar heen gebeurt. Dit is de staat waarbij je in feite noch wakker, noch aan het slapen bent. Denk bijvoorbeeld ook aan Yoga Nidra en de staat van hypnose.
Sommigen hadden weer het gevoel alsof ze uit hun lichaam traden! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vele verhalen van mensen die een bijna-dood ervaring (BDE) hebben meegemaakt, waarbij dit vaak het eerste kenmerk is dat optreed.

Wat de werking van de Tibetaanse- of kristallen klankschalen (en overige sound healing instrumenten) ook moge zijn, één ding was duidelijk: ontspanning van zowel het lichaam als de mind, uiten zich op verschillende manieren, afhankelijk van de staat van zijn op dat desbetreffende tijdstip…

Ook geef ik op regelmatige basis momenteel nog online- en offline workshops (meestal in de randstad: Den Haag, Rotterdam en omstreken) op het gebied van de yoga filosofie en de wondere wereld van helende klanken. Vanuit hier is, door de jaren heen, het idee ontstaan om een praktijk aan huis te openen, gespecialiseerd in het helpen van mensen die worstelen met hun lichamelijke-, geestelijke- en emotionele klachten. Deze klachten en pijnen zijn vaak ontstaan vanuit (traumatische) ervaringen uit het verleden. Als Klanktherapeut & Coach maak ik hierbij gebruik van diverse sound healing instrumenten in combinatie met therapie- en coachingsessies om eerst de energie (prana), chakra’s en bloedcellen weer in evenwicht te brengen. Vanuit hier start de genezing van de mentale- en emotionele geestestoestanden.

Nieuwsgierig geworden naar Sound Healing?

Bekijk hieronder een video waar ik je meer vertel over de helende werking van klankschalen en frequenties! (Ongeveer 27 min. theorie en 23 min. klankschalenmeditatie)

Deze video is afkomstig vanuit mijn podcast-reeks, genaamd HappyZenTalks. Als host van mijn eigen podcast praat ik regelmatig met een interessante gasten (en soms solo) over boeiende en diepgaandere onderwerpen van het leven, zoals: yoga, meditatie, liefde & relaties, bijna-doodervaringen (BDE’s) en veel meer.
Nieuwsgierig geworden? Check meerdere HappyZenTalks podcast afleveringen hier!

Alle behaalde certificaten en overige studies op een rijtje!

Mijn opleidingen en overige studies vinden vooral plaats op het gebied van: de yogische filosofie (met meditatie als specialisme), coaching, werken met het onderbewustzijn, het vormen van goede, gezonde- groei gewoontes en sound healing.

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Overige studies en certificaten

Het Tibetaanse Dodenboek is een van de grote teksten van de wijsheidstradities. Het is ook een van de meest cryptische en ondoorgrondelijke. In deze cursus wordt dit meesterwerk uit de oudheid “vertaald” naar hedendaagse termen en wordt de enorme en directe toepasbaarheid ervan in het moderne leven onthuld. Het Boek van de Doden is net zo goed een gids voor hoe te leven als Het Tibetaanse Boek van de Geboorte.

Deze online cursus neemt je mee naar de geschiedenis, het heden én de toekomst van Sound Healing/ klanktherapie als beoefening, als alternatieve (ondersteunende) geneeswijze en als beroep.

Deze erkende NOBCO coaching opleiding getiteld Coaching Foundations van Laudius, volg ik om mijn coaching naar cliënten toe, nét wat extra diepgang te geven.

Online workshop en virtueel retreat over hoe yoga filosofie te integreren in je yogalessen en leringen.

Online cursus over hoe yoga vandaag de dag wordt gezien, ervaren en gepromoot in vergelijking met de daadwerkelijk authentieke vedische bronnen uit het verleden.

Online cursus waarbij het boek The Yoga Sutras of Patanjali, de bron van hedendaagse yogische beoefeningen, in detail onder de loep werd genomen en vertaald werd naar onze moderne hedendaagse samenleving.

Online cursus waarbij het werken met kristallen klankschalen centraal stond: van theoretische kennis over klanken, kristallen en chakras tot praktische kennis over hoe je sound baths en individuele klankschaal massages en healing kunt verrichten.

Online cursus waarbij het werken met Tibetaanse klankschalen centraal stond: van theoretische kennis over de werking van de klankschalen, verschillende stadia van de mind en chakras tot praktische kennis over hoe je sound baths en individuele klankschaal massages en healing kunt verrichten.

Zeer diverse online cursus over de werking en instructies met het werken van diverse sound healing instrumenten, zoals: Tibetaanse klankschalen, tingsha’s, rain sticks, wind chimes en veel meer.

Zeer theoretische online cursus waarbij er vooral werd ingegaan over de werking met vibraties, frequenties en de solfeggio theorie.

Online cursus waarbij de nadruk m.b.t. sound healing vooral lag op de online- en offline marketing, het starten van een business, het verzorgen van je sound healing instrumenten en praktische tips en tricks.

Online cursus waarbij zowel veel theorie werd gehighlight m.b.t. de werking van diverse sound healing instrumenten en praktische kennis werd verteld over het hanteren ervan.

Als Life Coach help je mensen zichzelf te vinden en hun eigen keuzes in het leven te maken. Je helpt mensen om te gaan met tegenslagen, en leert ze hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Met deze erkende cursus Life Coach van Laudius, kun je jezelf en anderen helpen succesvoller en gelukkiger in het leven te staan. Als zelfstandig ondernemer, of in je huidige baan.

Online cursus over het verwerken en omgaan met rouw als emotie, wat uiteraard kan voorkomen bij het overlijden van een dierbare of het verbreken van een lange relatie met een geliefde of vriend(in).

Online cursus over waarbij je leert om te gaan met stervende personen te begeleiden, en ook na het overlijden steun te bieden aan de nabestaanden.

Videographer + E-Learning Creator

Naast Sound Healing Therapeut & Coach ga ik ook door het leven als Videographer en E-Learning Creator.

Als Freelance Videographer produceer ik video’s voor businesses die, net als ik, hun kernwaarde geworteld hebben in het welzijn van de maatschappij, de diepere zin des levens (yoga, Boeddhisme, Hindoeïsme, New Age spiritualiteit) en persoonlijke ontwikkeling en groei. Denk bijvoorbeeld aan (korte) documentaires en introductie- of productvideo’s voor therapeuten, coaches en yogascholen.

Als E-Learning Creator produceer ik, zoals de naam in principe al verraad, online educatie voor bedrijven en mijn eigen business (HappyZenHeart). Denk bijvoorbeeld aan online workshops, online trainingen, online cursussen etc.

O ja, en alsof ik het nog niet druk genoeg heb heb ik ook een webshop, genaamd HappyZenHome, waarbij ik producten verkoop die te maken hebben met het thuisvoelen binnenin jezelf. Denk bijvoorbeeld aan Japanse theesetjes, koperen yoga water drinkflessen en exclusieve luxe vedische boekedities van de Bhagavad Gita, The Yoga Sutras of Patanjali en The Guru Gita!

Als laatste besteed ik mijn tijd ook veel aan het up-to-date houden van mijn yogische kennis door trainingen en cursussen online en offline (vaak in Azië) te volgen. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om jezelf uit te blijven dagen om nieuwe kennis te vergaren van leraren en guru’s die meer ervaren in het leven hebben dan ikzelf. Deze externe kennis gecombineerd met mijn eigen ervaringen en wijsheid, is wat ik altijd voor de volle 100% geef aan mijn cliënten, zodat ik ze kan helpen met het aanpakken van het probleem waarmee ze naar mij toekomen voor klanktherapie.

Geoffrey de Jong: Klanktherapeut & Coach, beschikbaar voor sound healing en klanktherapie in Delfshaven, Rotterdam.

Functie: Owner
Meer informatie volgt Q4 2024!

Functie: Owner
Videoproducties op het gebied van yoga, mindfulness, persoonlijke groei en educatie.

Functie: Vertegenwoordiger
Als vertegenwoordiger van Vedic Cosmos (Tamil Nadu, Zuid-India), presenteer ik vol trots de prachtige boeken van dit bedrijf.

Educate the Mind. Grow. Rewind.

“Je bent nooit te oud om te leren”, is een gezegde dat vooral op mij van toepassing is. Het is een standaard onderdeel van mijn lifestyle om mijzelf continue te blijven educateren, of dit nu om online educatie gaat of offline in Nederland/ Azië; Educate the Mind. Grow. Rewind. Ik geloof erin dat ik mijn cliënten beter kan helpen wanneer ik mijzelf constant blijf uitdagen, zodat ik echt een meerwaarde in de levens van hen kan bieden. Met welke educatie ben ik momenteel bezig?

Deze online cursus Klankschalen van Laudius gaat over hoe rustgevende geluiden, klanken en frequenties een positieve invloed kunnen hebben op de fysieke of psychische gezondheid.

Online cursus over het ondersteunen van mensen die lijden onder (oud) trauma, ervaren in het verleden met behulp van de yogische filosofie.

Ben je klaar voor een gratis online intakegesprek?