Back

Ik ben Negen van Zwaarden, very VIBE to meet you!

Bezoek de duistere wereld van de Negen van Zwaarden, een tarotkaart die intense angst, zorgen en innerlijke strijd vertegenwoordigt. Deze kaart toont vaak een figuur die ‘s nachts wakker ligt met het hoofd in de handen en zwaarden boven het bed. Dit schilderij weerspiegelt de diepgaande psychische moeilijkheden en slapeloze nachten die we allemaal kunnen ervaren.
Over het algemeen staan de Negen Zwaarden voor extreme angst, stress of zorgen die je leven kunnen overheersen. Het is een herinnering aan de kracht van onze gedachten en hun impact op ons welzijn en gemoedstoestand.

Hoewel deze kaart vaak angstaanjagend lijkt, biedt ze je ook de kans om na te denken en jezelf bewust te worden. Het is een oproep om diep in je zorgen te duiken. Hoewel deze kaart vaak angstaanjagend lijkt, biedt ze je ook de kans om na te denken en jezelf bewust te worden. Het is een uitnodiging om diep in je zorgen te duiken, ze te confronteren en manieren te vinden om ze over te nemen.

De Negen van Zwaarden vragen je om naar jezelf te kijken, je angsten te begrijpen en een manier te bedenken om ermee om te gaan. In tijden van innerlijke conflicten is het een herinnering dat we vaak sterker zijn dan we denken.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

De Negen van Zwaarden is een kaart die angst, zorgen en innerlijke strijd vertegenwoordigt die in een persoon leven. Deze kaart in een tarotlegging kan wijzen op enorme emotionele en mentale spanning. Het kan aangeven dat je je overweldigd voelt door zorgen, angst of schuldgevoelens, en dat dit je slaap en gemoedsrust verstoort. Deze kaart geeft aan dat negatieve gedachtenpatronen en innerlijke demonen in iemands leven aanwezig zijn. Het is een waarschuwing om aandacht te besteden aan je geestelijke welzijn en te proberen te begrijpen waarom je bang en bang bent. Het kan ook aangeven dat je te veel zelfkritiek hebt of dat je te veel piekert over toekomstige problemen.

De Negen van Zwaarden stimuleren introspectie en zelfzorg. Het herinnert je eraan dat het belangrijk is om hulp te vragen als je te maken hebt met ernstige stress of angst, en dat het met de juiste steun en zelfreflectie mogelijk is om door deze moeilijke periode heen te komen.

Mediteren op tarotkaart: Negen van Zwaarden

Oefeningen voor meditatie zoals deze kunnen helpen bij het verlichten van de angst en zorgen die de Negen Zwaarden vertegenwoordigen, en het herstel van innerlijke rust. Regelmatig tijd besteden aan persoonlijk welzijn en zelfzorg is van cruciaal belang.

  1. Een diepe ademhaling nemen: Ga zitten in een positie die je comfortabel vindt en adem diep in en uit. Probeer je geest te kalmeren door je te concentreren op je ademhaling.
  2. Visualisatie van het gevoel van loslaten: Denk aan je zorgen als ballonnen die je in de lucht laten zweven. Terwijl je ze loslaat, zie je ze langzaam verdwijnen.
  3. Affirmaties: Om je geest te kalmeren, herhaal positieve affirmaties zoals “Ik ben kalm en in controle” of “Ik laat mijn zorgen los”.
  4. Zelf-compassie: Stel jezelf voor in een situatie waarin je jezelf volledig begrijpt en goed behandelt. Dit kan helpen bij het verlichten van interne conflicten.

  5. Yoga en stretching: Stretching en zachte yogaoefeningen kunnen je lichaam en geest tot rust brengen.

  6. Schrijf je gedachten op papier: Gebruik een dagboek om je zorgen en angsten op te schrijven. Het zou kunnen helpen om ze op papier te zien en te begrijpen.

  7. Meditatietools: Gebruik apps voor meditatie die gericht zijn op het verminderen van stress en angst.

  8. Professionele ondersteuning: Als angst en zorgen aanhouden en je dagelijks leven beïnvloeden, moet je professionele hulp inroepen. Een therapeut kan belangrijke hulp bieden.

  9. Sound Healing: Onderga de sound baths en dompel jezelf onder in de wereld van helende klanken van b.v. Tibetaanse klankschalen, Kristallen klankschalen en andere gezonde resonanties bij een klanktherapeut.

De Negen van Zwaarden in de tarotkaarten symboliseert angst, zorgen en innerlijke strijd. Meditatieoefeningen voor deze kaart kunnen helpen om deze negatieve gevoelens te verlichten en innerlijke rust te herstellen. Diepe ademhaling, visualisatie van loslaten en positieve affirmaties kunnen je helpen je geest te kalmeren en negatieve gedachten los te laten. Het beoefenen van zelfcompassie en yoga kan spanning verminderen en je lichaam ontspannen.
Schrijven in een dagboek kan dienen als een uitlaatklep voor je angsten. Het gebruik van meditatie-apps specifiek gericht op stressvermindering kan ook effectief zijn. Als de zorgen aanhouden, is professionele hulp een waardevolle optie. Deze oefeningen zijn bedoeld om de last van de Negen van Zwaarden te verlichten en een pad naar innerlijke vrede te banen.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!