Back

Wat is een klankschaalmassage?

Een klankschaalmassage, ook wel Tibetaanse klankschaalmassage of kortweg klankmassage genoemd, is een therapeutische behandeling waarbij de rustgevende tonen van Tibetaanse klankschalen worden gecombineerd met diverse andere sound healing instrumenten, zoals: een rainstick, tingsha’s, energy chime bars, stemvorken en kristallen klankschalen. Het is een holistische benadering van ontspanning en genezing, waarbij zowel geluid als aanraking worden gebruikt om het fysieke en mentale welzijn te bevorderen.

Hoe ziet een typische klankschaalmassage er bij Zentastic Vibes uit?

1. Voorbereiding: De cliënt heeft de keuze om op een comfortabele massagetafel te liggen of een Thais bed, waarbij je alvast lichamelijk en geestelijk ontspannen kunt liggen in savasana (lijkhouding). Vervolgens wordt er een (schoon en gewassen) meditatiedekentje over het lichaam heen geplaatst, waarop de klankschalen straks kunnen rusten. Hiernaast is er ook aan ambience gedacht d.m.v. een rustige sfeer in de ruimte dankzij achtergrondmuziek, gedimde lichten en eventuele oogkussentjes met lavendelgeur.

2. Plaatsing van de klankschalen: Voordat we daadwerkelijk starten met de behandeling wordt er een korte begeleide meditatie gedaan inclusief pranayama (adem)oefeningen, zodat eventuele stress en spanningen worden los gelaten. Vervolgens worden er Tibetaanse klankschalen op of rond het lichaam van de cliënt geplaatst. Deze schalen zijn gemaakt van metaal en maken een resonerend geluid wanneer er met een klopper op geslagen of gewreven wordt.

3. De klankschalen bespelen: Nu is het tijd om het bewustzijn te brengen en laten concentreren op de doordringende klanken van de diverse klankschalen. Er wordt subtiel en met beleid geslagen op de klankschalen door middel van een klopper, waardoor rustgevende en harmonieuze klanken worden geproduceerd. De schalen worden strategisch geplaatst om te resoneren met verschillende delen van het lichaam.

4. Massagetechnieken: Terwijl de schalen hun therapeutische klanken voortbrengen, kan er mogelijk gebruik worden gemaakt van verschillende andere sound healing instrumenten, zoals een rain stick, tingsha’s, stemvorken, energy chime bars en wind chimes, om de vibrerende effecten van de klankschalen aan te vullen.
De combinatie van geluid en aanraking heeft als doel: spanning los te laten, ontspanning te bevorderen en de energiestroom in het lichaam in balans te brengen.

Zentastic Vibes: Sound Healing klanktherapie & Coaching in Delfshaven, Rotterdam.

5. Afsluiting klankschaalmassage: Er is een kans dat je je gaat bevinden in een Delta brainwave staat van zijn (diepe ontspanning oftewel slaap) of een Theta brainwave staat van zijn (oftewel: het lichaam is diep ontspannen, maar je bewustzijn is nog in het hier en nu, zodat je volledig meemaakt wat ik als klanktherapeut doe; dit is een staat tussen diepe slaap en wakker zijn).
Vervolgens zul je dankzij een bepaalde sound healing instrumenten onder begeleiding van mijn stem, jouw bewustzijn weer worden geleidt naar het hier en nu.

⚠️ BELANGRIJK! Het is belangrijk om te weten dat klankschaalmassage beschouwd wordt als een aanvullende therapie en niet gebruikt mag worden ter vervanging van een medische behandeling. Als je een klankschaalmassage of een andere alternatieve therapie wilt proberen, is het altijd een goed idee om een gekwalificeerde behandelaar of je huisarts te raadplegen om er zeker van te zijn dat het veilig is voor jouw specifieke gezondheidsbehoeften. ⚠️

Wat zijn de voordelen van een Klankschaalmassage?

Van een klankschaalmassage, ook wel Tibetaanse klankschaalmassage of klankmassage genoemd, wordt aangenomen dat het verschillende voordelen biedt voor zowel het fysieke als mentale welzijn. Hoewel wetenschappelijk onderzoek naar klankschaalmassage beperkt is, melden veel mensen dat ze positieve effecten ondervinden van deze praktijk. Hier zijn enkele mogelijke voordelen:

✅ Vermindering van stress: De kalmerende en resonerende geluiden die de klankschalen voortbrengen kunnen helpen een staat van ontspanning teweeg te brengen, stress te verminderen en een gevoel van rust te bevorderen.
Verbeterde slaapkwaliteit: De rustgevende tonen van de klankschalen kunnen helpen de geest te kalmeren en het slaappatroon te verbeteren, wat mensen helpt die moeite hebben in slaap te vallen of te blijven slapen.
Verlichting van pijn: Massages met klankschalen bevatten vaak zachte aanrakingen en massagetechnieken, die spierspanning en pijn kunnen verlichten.
Verbeterde energiestroom: In traditionele geneeswijzen gelooft men dat de trillingen van de klankschalen de energiestroom van het lichaam in balans kunnen brengen, wat het algehele welzijn bevordert.
Meditatieve ervaring: De combinatie van geluid en aanraking in een klankschaalmassage kan een meditatieve staat opwekken, waardoor de ontvanger diepe ontspanning en mentale helderheid ervaart.
Verbeterde stemming: De kalmerende en harmonieuze klanken van de klankschalen kunnen de stemming verbeteren en een gevoel van innerlijke rust en geluk bevorderen.
Lichaam-geest verbinding: Van klankschalenmassage wordt gedacht dat het mensen helpt in contact te komen met hun innerlijke zelf, waardoor ze zich bewuster worden van hun lichaam en emoties.
Verhoogde focus en concentratie: Regelmatige beoefening van klankschaalmassage kan de focus en concentratie verbeteren, waardoor de cognitieve vaardigheden toenemen.
Stimulatie van de bloedsomloop: De zachte massagetechnieken die tijdens de sessie worden gebruikt, kunnen de bloedsomloop en de lymfestroom bevorderen.
Spirituele verbinding: Voor sommige mensen kan de ervaring van een klankschaalmassage spiritueel verrijkend zijn en een gevoel van harmonie en verbondenheid met het universum geven.

⚠️ Het is belangrijk om te onthouden dat individuele ervaringen kunnen variëren en dat niet iedereen dezelfde voordelen ervaart. ⚠️

Wat doen de helende klanken met je lichaam?

Men gelooft dat het geluid van klankschalen verschillende effecten heeft op het lichaam, inclusief de cellen, door middel van een proces dat bekend staat als vibrerende genezing. Het fundamentele uitgangspunt achter deze praktijk is dat alles in het universum, inclusief ons lichaam, in een staat van trilling is. Elk deel van het lichaam, van organen tot cellen, heeft zijn eigen unieke resonantiefrequentie.

Wanneer een klankschaal bespeeld wordt, zendt deze harmonische tonen en trillingen uit. Deze trillingen kunnen door het lichaam reizen en een wisselwerking aangaan met de lichaamscellen, weefsels en energiecentra.
Er wordt beweerd dat de trillingen van de klankschalen de volgende effecten hebben op de lichaamscellen:

Cellulair herstel: De trillingen kunnen helpen om de lichaamscellen weer in balans en harmonie te brengen. Er wordt aangenomen dat wanneer cellen worden blootgesteld aan harmonische frequenties, ze kunnen resoneren met deze frequenties, wat een gevoel van welzijn bevordert.
Energiedoorstroming: Men denkt dat geluidstrillingen de energiestroom in het lichaam beïnvloeden. In verschillende genezingstradities gelooft men dat onbalans in de energie van het lichaam kan leiden tot fysieke en emotionele problemen. Men gelooft dat de trillingen van de klankschalen blokkades helpen opruimen en een soepele energiestroom bevorderen.
Ontspanningsreactie: De kalmerende en rustgevende klanken van de klankschalen kunnen de ontspanningsreactie van het lichaam op gang brengen, waardoor stress vermindert en een staat van diepe ontspanning wordt bevorderd. Dit kan op zijn beurt het functioneren van de cellen en de algehele gezondheid positief beïnvloeden.|
Ontgifting: Sommige voorstanders beweren dat de trillingen van klankschalen kunnen helpen bij het ontgiftingsproces van het lichaam door een betere doorbloeding en lymfedrainage te bevorderen.

Het is belangrijk om op te merken dat het wetenschappelijk onderzoek naar de specifieke effecten van klankschalen op de lichaamscellen beperkt is. Hoewel veel mensen melden dat ze positieve effecten ervaren van klankschalen zoals klankschaaltherapie, is er meer onderzoek nodig om de mechanismen en mogelijke voordelen voor de gezondheid volledig te begrijpen.

Waar vinden de klankschaalmassages plaats?

Zentastic Vibes: Sound Healing klanktherapie & Coaching in Delfshaven, Rotterdam.

De klankschaalmassages vinden plaats midden in hartje Rotterdam oftewel het pittoreske Delfshaven. hier bevindt zich een Nationaal Monument als woongebouw genaamd Het Puntegalegebouw. Gebouwd in de jaren ’30 als Belastingkantoor werd het door de geschiedenis heen ook wel de Pluk-me-kaal-straat genoemd in de volksmond.

Het Puntegaalgebouw bevindt vandaag de dag (nog steeds) schuin tegenover de Euromast en tussen het vers-uit-de-grond gestampte Little C, die het straatbeeld versiert met haar New Yorkse Manhatten ‘vibe’! 

Lees meer: Praktijkruimte voor Klankschaalmassages in hartje Rotterdam.

Wat kost een klankschaalmassage?

Voor alle tarieven, het boeken en overige informatie omtrent het genietend ondergaan van een klankschaalmassage in Rotterdam, klik je graag op de volgende link: Wat kost een klankschaalmassage?