Back

Ik ben Het Rad van Fortuin, very VIBE to meet you!

Welkom in het fascinerende universum van Het Rad van Fortuin, een tarotkaart die meer inzicht biedt in de voortdurende dans van verandering en evolutie die in ons leven plaatsvindt. Deze kaart toont niet alleen een groot draaiend wiel, maar vertegenwoordigt ook de kosmische wet van cyclische beweging die door ons hele bestaan gaat.

Door deze tarotkaart kunt u een dieper begrip krijgen van verandering. Op de kaart is het draaiende wiel een visuele weergave van de voortdurende beweging van zowel het universum als ons leven. Het benadrukt dat alles wat bestaat, verandert, of het nu natuurlijke seizoenen, ons eigen leven of de fluctuaties van onze emoties zijn.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

Het Rad van Fortuin helpt je een dieper begrip te krijgen van hoe deze kaart zich in je leven manifesteert. Het is een uitnodiging om de verschillende tijden van geluk en slechtheid te omarmen en te leren dansen met de voortdurende beweging van het leven.

Deze tarotkaart vertegenwoordigt de voortdurende cyclus van ervaringen in je eigen leven. Het toont aan dat ons leven momenten van succes en mislukking bevat, zoals een wiel dat zowel omhoog als omlaag draait. Dit is een herinnering dat, terwijl goede tijden ons vermaken, slechte tijden ons dwingen om te verbeteren, te leren en sterker te worden. Deze kaart nodigt je uit om je bewust te worden van de tijdelijkheid van de hoogte- en dieptepunten die je in je leven hebt meegemaakt. Niets blijft onveranderd, ook al kan vreugde afnemen en obstakels opduiken. Het Rad van Fortuin benadrukt dat wat vandaag een uitdaging lijkt, morgen een andere kant kan aannemen.

Het Rad van Fortuin roept je op om veerkrachtig en flexibel te zijn wanneer iets verandert. Het leert dat uw innerlijke vrede en welzijn worden beïnvloed door hoe je reageert op de hoogte- en dieptepunten in jouw leven. Het vraagt om een positieve houding op te bouwen zodat je kunt genieten van elke draai van het wiel.

Deze fortuinlijke tarotkaart leert je om actief deel te nemen aan je eigen transformatie en groei in plaats van alleen maar op verandering te wachten. Het nodigt je uit om je eigen weg te vinden door de voortdurende beweging van het leven. Om een harmonische ervaring te hebben bij het dansen met een partner, is het noodzakelijk om je bewegingen te synchroniseren met de stroom.

Mediteren op tarotkaart: Het Rad van Fortuin

Een meditatie op Het Rad van Fortuin nodigt je uit om de cycli van verandering te onderzoeken en je relatie met deze cycli te bekijken:

  1. Ademhaling en zelfbewustzijn: Begin met een rustige, comfortabele houding. Richt uw focus op uw ademhaling. Je inademing en uitademing moeten rustig en kalm zijn. Bij elke uitademing verwijder je stress en angsten.
  2. Een beeld van het draaiende wiel: Stel je voor dat je aan de voet van een imposant wiel zit en dat het zachtjes draait. Kijk naar de verschillende delen van het wiel, die elk een fase of aspect van een verandering in je leven symboliseren.
  3. Reflectie op cyclische elementen: Laat je gedachten naar momenten van verandering in je verleden drijven. Denk aan periodes van geluk, moeilijkheden, vooruitgang en stagnatie. Observeer hoe deze momenten elkaar hebben afgewisseld, evenals hoe het rad zich beweegt.

  4. Loslaten van verantwoordelijkheid: Stel je voor dat je je grip loslaat op het wiel terwijl je door zijn draaiingen beweegt. Dit vertegenwoordigt de bereidheid om je over te geven aan het natuurlijke ritme van verandering en het loslaten van de behoefte om alles te beheersen.

  5. Acceptatie en Geloof: Accepteer en geloof in de veranderlijkheid van het leven. Zelfs in tijden van onzekerheid, voel hoe deze acceptatie je een kalmte en rust geeft.

  6. Zelfreflectie en doelgerichtheid: Denk na over hoe je verandering aanpakt. Er zijn momenten waarop je geïrriteerd bent? Formuleer een intentie om flexibeler en veerkrachtiger te zijn in het aangezicht van verandering. Verbeeld jezelf tijdens moeilijkheden als een kalm en geconcentreerd persoon.

  7. Dankbaarheid en conclusie: Neem een paar diepe ademhalingen en keer naar het huidige moment. Voel je dankbaar voor de dingen die je hebt geleerd en voor het feit dat je bereid bent om de wijsheid van Het Rad van Fortuin te volgen.

Het Rad van Fortuin dwingt ons om na te denken over onze manieren om verandering aan te pakken en hoe we ons verhouden tot de cyclische aard van het leven. Het nodigt ons uit om te erkennen dat we niet alleen getuigen zijn van verandering, maar ook deelnemers zijn aan deze verandering. Deze kaart laat je zien hoe we onze levensreis vormgeven en hoe we een unieke rol spelen in de constante evolutie van het universum.

De essentiële wijsheid die Het Rad van Fortuin bevat, is dat verandering niet een bedreiging is, maar een kans om te groeien, te leren en te veranderen. Het nodigt ons uit om de draaiingen van het leven met openhartig en nieuwsgierigheid te bekijken en ons bewustzijn te vergroten om de rijkdom van elke fase te omarmen.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!