Back

Ik ben Gerechtigheid, very VIBE to meet you!

Een tarotkaart vol diepe symboliek en betekenis neemt je mee in de fascinerende wereld van gerechtigheid. Deze kaart, vaak met een figuur die een weegschaal vasthoudt, nodigt je uit om de subtiliteiten van rechtvaardigheid te onderzoeken, naast de oppervlakte van balans en eerlijkheid.

Deze kaart heeft een weegschaal, een sterke herinnering aan het afwegen van keuzes. Het benadrukt dat elk element in het beslissingsproces nauwkeurig moet worden geëvalueerd. Gerechtigheid vraagt om een evenwicht te vinden in je acties en beslissingen, net als een weegschaal. Gerechtigheid is niet alleen een idee van juistheid. De universele orde van oorzaak en gevolg wordt op deze kaart weergegeven. Het benadrukt dat alle acties gevolgen hebben, en dat het nemen van beslissingen op een eerlijke manier goede resultaten oplevert. Gerechtigheid is een spiegel die je aanmoedigt om verantwoordelijkheid te nemen voor wat je doet en je confronteert met de gevolgen van je acties.

Gerechtigheid verwijst naar de inherente behoefte aan rechtvaardigheid en eerlijkheid. Het kaartbeeld roept je op om je morele kompas te volgen en beslissingen te nemen die in overeenstemming zijn met je innerlijke waarden. Het herinnert je eraan dat eerlijkheid niet alleen een externe norm is, maar ook een innerlijke richtlijn voor het nemen van oprechte beslissingen.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

Gerechtigheid reikt diep in je persoonlijke reis en nodigt je uit om het zoeklicht van zelfreflectie te richten op wat je doet en kiest. Het is een oproep om een openhartige kijk op jezelf te krijgen en eerlijk te zijn over wat je doet en denkt.

Deze kaart benadrukt hoe belangrijk het is om eerlijk te zijn tegenover anderen en tegenover jezelf. Het vraagt om je emoties en innerlijke drives te onderzoeken en te begrijpen. Gerechtigheid vraagt je om verantwoordelijkheid te nemen voor zowel de positieve als de negatieve aspecten van je leven en acceptatie van de gevolgen van wat je doet. Het streven naar balans is een belangrijk onderdeel van persoonlijke gerechtigheid. Het vraagt om te begrijpen dat het essentieel is om een harmonie te vinden tussen actie en reactie, tussen geven en ontvangen. Gerechtigheid moedigt je aan om evenwicht in je relaties, beslissingen en interacties te behouden, net zoals de weegschaal in de kaart evenwicht bewaart.

Het idee van karma is universeel en wordt weerspiegeld in gerechtigheid: Je zult oogsten wat je zaait. Deze kaart helpt je eraan te herinneren dat je keuzes gevolgen hebben, soms direct en soms op een subtielere manier. Het roept op om bewust te handelen en te begrijpen hoe je keuzes jezelf en anderen beïnvloeden.

Mediteren op tarotkaart: Gerechtigheid

Laat het mediteren op gerechtigheid een reis zijn naar zelfverbetering en balans. Hier zijn nog een paar dingen die je kunt gebruiken om te mediteren:

  1. Een zoektocht naar innerlijke harmonie: Denk aan de weegschaal als een spiegel van je ziel. Bezoek je innerlijke balans. Identificeer gebieden in je leven waar je misschien te ver gaat in een bepaalde richting en waar je een gevoel van evenwicht nodig hebt. Kijk naar manieren om je evenwicht te herstellen.
  2. Beslissingen die in balans zijn: Kies een specifieke beslissing. Laat jezelf de twee kanten van de weegschaal representeren: de keuzes die je hebt. Neem de tijd om te begrijpen hoe elke keuze in evenwicht is. Begrijp dat de nuances van de situatie recht doet aan een weloverwogen beslissing.
  3. Eerlijkheid in doelstellingen: Ga diep in jezelf en kijk naar je intenties in de interacties die je onlangs hebt gehad. Heeft eerlijkheid de overhand gehad? Heeft eerlijk handelen geresulteerd uit uw intenties? Ervaar het gevoel dat je zou ervaren als je elke actie zou wegen op de schaal van integriteit.

  4. Wereldwijde gelijkheid en gerechtigheid: Breid je meditatie uit naar een perspectief van de wereld. Verbeeld de verspreiding van gelijkheid en eerlijkheid als rimpelingen in een vijver. Zie hoe je eigen bijdragen aan rechtvaardigheid de wereld om je heen veranderen.

  5. Verbinding en afsluiting: Na elke meditatieve verkenning neem je de tijd om de dingen te begrijpen die je hebt geleerd. Voel hoe deze meditatie je bewustzijn en benadering van rechtvaardigheid beïnvloedt. Sluit af door te zeggen dat je dankbaar bent voor de lessen die je hebt geleerd.

Meditatie op gerechtigheid is meer dan dat. Het nodigt je uit om je waarden te onderzoeken, je zelfbewustzijn te vergroten en diep in jezelf te graven. Het is een reis naar innerlijke harmonie en een beter begrip van de complexe structuur van rechtvaardigheid zowel binnen als buiten jezelf.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!