Back

Happy Vibes, Happy Life.

Sinds mijn tienerjaren kon ik mijzelf altijd al onderdompelen in de wondere wereld spiritualiteit, yoga, het Boeddhisme en het Hindoeïsme. Vele boeken en documentaires had ik toentertijd al verslonden als vegetarische saucijzenbroodjes! Eenmaal in mijn twintiger-jaren belandt, ben ik Media & Communicatie gaan studeren in Rotterdam, waarbij ik zoveel mogelijk probeerde om mijn studie te laten draaien om de ‘diepere zin des levens’. Zo schreef ik mijn eindopdracht/ scriptie destijds over mindfulness & spiritualiteit in de media.
Na mijn studie ben ik zoveel mogelijk gaan reizen, en belandde ik o.a. in Azië, waarbij ik in diverse ashrams verbleef voor korte periodes in Bali (Indonesië) en Rishikesh (India). Op deze manier ‘testte’ ik als het ware mijn opgedane boeken- en documentaire kennis met de realiteit des levens.

Uiteraard blijft kennis slechts gortdroge informatie zolang je zelf niet de ervaring ermee ingaat.
Alleen dan vindt de wondere transformatie van wijsheid plaats.
Oftewel EIGEN wijsheid.

Zo ben ik bij diverse guru’s onder hun leer gaan studeren en investeren in hun kennis, ervaring en wijsheid, met als doel: dit ooit eigen te maken. Persoonlijk ben ik een fanatieke leerling wanneer het gaat om de Hindoeïstische filosofie en beschouw ik de yoga filosofie als mijn lifestyle. Denk hierbij vooral aan vedische geschriften als de Bhagavad Gita, de Mahabharata, de Guru Gita en de Yoga Sutras van Patanjali. Maar ook moderne uitingen die gepredikt worden door Dandapani en Neale Donald Walsch zijn mij meer dan vertrouwd en hanteer ik dan ook als een rode lijn door mijn leven en lifestyle heen.

Zo belandde ik in 2018 als meditatiedocent op een yogaschool waarbij ik de deelnemers aan het einde van de les altijd met volle overgave een sound bath gaf. De reacties hierop waren zeer opmerkelijk, op zijn lichts gezegd!

Bij de ene deelnemers overviel haar een golf van enorme fysieke ontspanning met als gevolg dat zij zich al snel in een delta staat van bewustzijn bevond oftewel diepe slaap, wat het lichaam nodig heeft om zichzelf te helen.
Anderen bevonden zich weer in een theta staat van bewustzijn, waarbij het lichaam in slaap valt maar de hersenen zich bewust zijn van alles wat erom haar heen gebeurt. Dit is de staat waarbij je in feite noch wakker, noch aan het slapen bent. Denk bijvoorbeeld ook aan Yoga Nidra en de staat van hypnose.
Sommigen hadden weer het gevoel alsof ze uit hun lichaam traden! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vele verhalen van mensen die een bijna-dood ervaring (BDE) hebben meegemaakt, waarbij dit vaak het eerste kenmerk is dat optreed.

Wat de werking van de Tibetaanse- of kristallen klankschalen (en overige sound healing instrumenten) ook moge zijn, één ding was duidelijk: ontspanning van zowel het lichaam als de mind, uiten zich op verschillende manieren, afhankelijk van de staat van zijn op dat desbetreffende tijdstip…

Mijn Zentastische reis door de jaren heen!

1 MEI 2024
Opening praktijkruimte bij Merlijn: Body & Mind Center
ZENTASTIC VIBES - RIJSWIJK

In het pittoreske Rijswijk opende ik officieel bij yogastudio Merlijn: Body  Mind Center mijn tweede praktijkruimte waar clienten terecht kunnen voor Klanktherapie in de vorm van Klankmassages en workshops over Sound Healing

1 APRIL 2024
Opening praktijkruimte bij Studio Oost West
ZENTASTIC VIBES - ROTTERDAM

Aan de Westblaak in het centrum van Rotterdam, opende ik officieel mijn eerste praktijkruimte bij Studio Oost West. Hier kunnen cliënten terecht voor Klanktherapie in de vorm van Klankmassages.

17 MAART 2024
Workshop 'Very VIBE to meet you!'
KICK-OFF SOUND HEALING WORKSHOP

Deze dag was de kick-off van mijn allereerste LIVE workshop: Very VIBE to meet you! Bedoeld om kennis te maken met de wondere wereld van Sound Healing, waarbij er maar liefst 24 bezoekers konden bijleren over gezond geluid met afsluitend; heerlijk genieten van een Sound Bath. Hierbij dompelde ik alle deelnemers onder door gebruik te maken van een arsenaal aan sound healing instrumenten!

JANUARI 2024
Filmproject: The Walk documentaire in India
12 MANNEN. 8 DAGEN. 1 RIVIER.

Mijn vijfde reis naar India was nogal verschillend van de vorige vier! 
Dit keer ging ik mee als Cinematographer voor de productie van de documentaire, genaamd: The Walk.
De documentaire gaat over 12 mannen die onder begeleiding van een guru en een coach, maar liefst 8 dagen lang van ashram naar ashram liepen, langs de Narmada rivier. De impact van alle rituelen, de band die de deelnemers met elkaar kregen en de spirituele en emotionele groei die ik door de lens van mijn camera mocht aanschouwen, leerde mij ook om anders naar mijn eigen emoties en gevoelens als man te kijken. Deze ervaringen neem ik mee tijdens iedere workshop of les die ik geef!

12 OKTOBER 2023
Laudius - Coaching Foundations
COACHING FOUNDATIONS

Deze dag vierde ik het behalen van mijn NOBCO (Nederlandse Order van Beroepscoaches) erkende Coaching Foundations diploma.  

29 OKTOBER 2022
The OM Yoga Show
VEDIC COSMOS

Deze dag was de start van mijn vertegenwoordigers functie namens de Vedische boeken van het Zuid-Indiase bedrijf Vedic Cosmos. Tijdens een bezoek aan Europa's grootste yoga event: The OM Yoga Show (in Alexandra Palace, Londen) vond een meeting plaats met de eigenaar van dit schitterende bedrijf. De boeken vertegenwoordig ik via diverse beurzen en online activiteiten in Nederland. En uiteraard breng ik deze content tot leven door er in de nabije toekomst online cursussen in te geven en zal ik ermee actief aan de slag gaan tijdens lessen en workshops!

26 JUNI 2022
International Yoga Day
SOUND BATH
Geoffrey de Jong: Klanktherapeut & Coach, beschikbaar voor sound healing en klanktherapie in Delfshaven, Rotterdam.

Tijdens de viering van International Yoga Day, had ik de eer om een Sound Bath van een uur te mogen geven aan meer dan 50 mensen in Den Haag. Dit was tot nu toe mijn grootste publiek ooit!

OKTOBER 2019
Yoga Retreat in Cyprus
MIJN AANWAKKERING

Mijn aanwakkering en het idee om Sound Healing als mijn yoga-expertise eigen te maken kwam tijdens een yoga retreat in Cyprus. Daar was een klanktherapeut uit Los Angeles (USA), die altijd vol passie vertelde over gezond geluid tijdens het bespelen van haar overgevlogen instrumenten. 
Nog geen jaar later overleed deze desbetreffende dame en dat was een moment dat ik alles op alles ging zetten om Sound Healing op de kaart te zetten om de beste Klanktherapeut te worden die ik kon zijn!

1 JULI 2018
Lotus Fish Yoga - Rotterdam
MEDITATIEDOCENT

Maar liefst twee jaren lang (totdat corona haar intrede maakte!), gaf ik wekelijkse meditatielessen hij een yogaschool in Delfshaven, Rotterdam. Aan het einde van iedere les, verzorgde ik altijd een half uur durende sound bath. Dit was het begin van mijn huidige beroep als Klanktherapeut!

28 MEI 2018
YTT200 - World Peace Yoga School
YOGA AVONTUUR

Na maar liefst 4 weken, volledig ondergedompeld te zijn geweest in de yoga-filosofie en practisering, behaalde ik mijn 200-urige YTT (Yoga Teacher Training), in Rishikesh - India.
Dit was de start van mijn verdieping in combinatie met practisering van yoga als lifestyle!

MIJ NOG BETER LEREN KENNEN?

ZONDER MIJ OOIT ONTMOET TE HEBBEN?

Geoffrey als (holistisch) Coach

Geoffrey als Tijdsurf Trainer®

Geoffrey als (eeuwige) Student