Back

Ik ben Gematigdheid, very VIBE to meet you!

Maak kennis met de tarotkaart Gematigdheid, die harmonie, balans en het combineren van tegenstellingen symboliseert. Een figuur die vloeistof van een beker naar de andere giet, wordt op deze kaart meestal weergegeven als een symbool voor het vinden van evenwicht tussen verschillende elementen.

Het principe van harmonieuze integratie is een teken van matigheid. Het staat voor het vermogen om conflicten te verzachten en verschillende facetten van je leven in evenwicht te brengen. Deze kaart herinnert ons eraan dat het belangrijk is om een gebalanceerd en vol leven te leiden door in het midden te blijven en extreems te vermijden.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

Gematigdheid in je leven is het vermogen om een evenwicht te vinden tussen de diversiteit van je ervaringen. Het nodigt je uit om de verschillende facetten van je leven en jezelf met zorg en bewustzijn te bekijken. Gematigdheid herinnert je eraan dat abrupte keuzes en abrupte reacties zelden tot de gewenste resultaten leiden. Het moedigt je in plaats daarvan aan geduldig te zijn, je emoties te beheersen en kalm te reageren op wat op je pad komt. Dit betekent niet dat je passief moet zijn. In plaats daarvan moet je bewust en weloverwogen handelen, rekening houdend met verschillende perspectieven en het kiezen van de juiste timing. Gematigdheid helpt je om de grotere picture te zien en te begrijpen dat een gebalanceerde benadering vaak de meest effectieve en vervullende is.

Mediteren op tarotkaart: Gematigdheid

Mediteren op Gematigdheid maakt je in het hier en nu bewust van waar bij jezelf de weegschaal naar links of naar rechts te ver doorslaat. En zoals men vaak zegt: “Teveel van iets, slaat vaak door in vergif.” Probeer de volgende meditatietopics eens uit op jezelf:

  1. Stromen van Harmonie: Stel je voor dat je vloeistof van de ene beker naar de andere giet. Ervaar een soepele overgang en breng de verschillende delen van je leven in evenwicht. Voelen hoe het evenwicht u stabiliteit en kalmte geeft.
  2. Innerlijke kalmte: Concentreer je op je ademhaling en kom in een comfortabele houding te zitten. Stel je voor dat je je geest kalmeert, alle conflicterende gedachten verzacht en een diep gevoel van rust ervaart. Merk op hoe deze rust je overspoelt.
  3. Verbinden van componenten: Denk aan de vele facetten van je leven die soms in conflict kunnen komen. Zie hoe je ze in harmonie combineert, zoals de afbeelding de vloeistof mengt. Ervaar de kracht van integratie en voel hoe het je energie in balans brengt.

  4. Vergelijking van emoties: Bevestig je gedachten en gevoelens. Stel je voor dat je verschillende kleuren combineert om een gevoel van evenwicht en kalmte te creëren. Observeer hoe je emoties in balans komen en je innerlijke toestand verbeteren.

De tarotkaart van gematigdheid nodigt je uit om geduld, harmonie en balans in je leven te introduceren. Het staat voor het vermogen om verschillen te combineren en meningsverschillen tot harmonie te brengen. Het geeft aan hoe belangrijk het is om langzaam te groeien, verschillen te accepteren en innerlijke rust te vinden in de moeilijke tijden. Met meditatie op gematigdheid kun je je concentreren op het harmoniseren van tegengestelde elementen, emotioneel evenwicht te vinden en innerlijke rust te ervaren. Gematigdheid herinnert je eraan dat de kracht van evenwicht en harmonie in staat is om conflicten om te zetten in een vreedzame co-existentie, zowel binnen als buiten de grenzen van een organisatie.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!