Back

Ik ben De Maan, very VIBE to meet you!

Bezoek de mysterieuze wereld van De Maan, een tarotkaart die emoties, illusies en innerlijke reizen weerspiegelt. Deze fascinerende kaart toont vaak een heldere maan die een lichte gloed op een landschap van donkere wateren werpt, terwijl zowel licht als schaduw in een betoverende dans dansen. Deze foto herinnert ons eraan hoe veelzijdig onze innerlijke wereld is, met gedachten en emoties die variëren van helder licht tot diepe schaduwen van onzekerheid.

De Maan fungeert als een gids in de donkerte van het onbewuste. Het is belangrijk omdat het gaat verder dan alleen oppervlakkige percepties en dwingt mensen om na te denken. Ze geeft ons te horen dat de waarheid soms dieper ligt dan wat aan de oppervlakte lijkt. De Maan roept ons op om onze emoties te volgen, zelfs als ze ons naar onbekende plaatsen brengen. Ze vertegenwoordigt de geheimen van ons innerlijke zelf en moedigt ons aan om te luisteren naar de fluisteringen van onze intuïtie, zelfs als het lijkt alsof er geen duidelijke weg vooruit is.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

De Maan kan verschillende lagen van betekenis in uw persoonlijke leven onthullen. Omdat deze kaart de complexe en soms tegenstrijdige aard van onze emoties weerspiegelt, heeft het vaak te maken met innerlijke worstelingen. Het kan aangeven dat je door een fase van verwarring gaat, waarin je worstelt met onopgeloste problemen, innerlijke demonen en angsten.

De Maan roept je op om de kern van je gevoelens te onderzoeken en dieper te graven dan de oppervlakkige gevoelens. Het kan je aanmoedigen om eerlijk tegenover jezelf te zijn over wat er werkelijk aan de hand is en het kan wijzen op illusies die je hebt gecreëerd. In deze tijd kan je intuïtie een sterke gids zijn. Vertrouw op je gevoelens, zelfs als ze niet direct rationeel verklaarbaar zijn, en luister naar je innerlijke stem. Deze tarotkaart roept je op om de geheimen te ontdekken en te verwelkomen. Het kan een tijd zijn van persoonlijke ontwikkeling en emotionele ontdekking. Je kunt innerlijke heling bereiken en jezelf bevrijden van de beperkingen die je hebt opgebouwd door de schaduwen van je psyche te onderzoeken. De kaart herinnert je eraan dat het soms moeilijk is om het licht te vinden door de duisternis door te gaan.

Mediteren op tarotkaart: De Maan

Vele mensen die mediteren, mediteren ook vaak bij volle maan. De maan heeft namelijk effect op water, denk bijvoorbeeld eens aan de zee maar weet dat wij mensen lichamelijk uit maar minimaal uit maar liefst 70% water bestaan. Met het gevolg dat het effect van de maan ook een bepaald ‘vaak onrustig’ effect op onze mentale en fysieke gesteldheid hebben. Maar ook dieren ontspringen de dans onder de volle maan niet; zoals wanneer honden spontaan beginnen te huilen uit volle borst. Mediteren op deze tarotkaart kun je doen aan de hand van de volgende onderwerpen:

  1. Reflectie op de gevoelens: Neem de tijd om te ontspannen en na te denken over wat je onlangs hebt ervaren. Sta jezelf toe om verder te gaan dan je gevoelens. Probeer te begrijpen waar deze emoties vandaan komen en wat ze proberen te zeggen over je innerlijke wereld.
  2. De essentiële verbinding: Adem zachtjes in en uit terwijl je je ogen sluit. Verbeeld jezelf onder de stralen van de maan. Stel dat je in contact bent met de energie van de maan en dat je intuïtieve inzichten krijgt. Laat gevoelens en gedachten vrijkomen zonder oordeel.
  3. Accepteren van onzekerheid: Imagineer een donker en mistig pad in je hoofd. Zelfs als het pad onduidelijk lijkt, zie jezelf moedig vooruit, wetende dat je intuïtie je gids is. Voel de moed en kracht die uit dit beeld komen.

  4. Ervaar Schaduwen: Zoek een plek waar je comfortabel kunt zitten en sluit je ogen. Stel je voor dat je jezelf bevindt in een ruimte die wordt verlicht door een zachte maan. Reageer op gevoelens en emoties die je misschien hebt onderdrukt. Neem de tijd om te begrijpen waarom ze aanwezig zijn en wat ze willen zeggen.

  5. De afbeelding van Heling: Imagineer dat de maan haar heilzame licht over je schijnt. Zie hoe dit licht je geest verlicht en heling brengt. Zorg ervoor dat je je emotionele bagage loslaat en dat er ruimte is voor nieuwe initiatieven.

  6. Aanvaarding van dualiteit: Gebruik de maan als symbool voor de dualiteit van positief en negatief, licht en donker. Denk na over hoe deze dualiteit in jouw leven ook aanwezig is. Besef dat beide componenten essentieel zijn voor wie je bent.

  7. Zorg en zelfvertrouwen: Breng je aandacht naar je hartcentrum en sluit je ogen. Imagineer een zacht, warm licht dat door je hart stroomt. Herinner jezelf eraan dat je altijd kunt vertrouwen op je innerlijke kompas, zelfs als de situatie onduidelijk lijkt.

  8. Het doel om te groeien: Neem een moment om de intentie te zetten om emotionele transformatie en persoonlijke groei te bevorderen. De Maankaart kan je veel lessen geven. Houd je klaar om te groeien en meer inzicht te krijgen in je leven.

De Maantarotkaart verwijst naar de mysterieuze wereld van innerlijke reizen en diepe emoties. Het vertegenwoordigt door zijn dualiteit van licht en schaduw de complexiteit van onze innerlijke wereld. Deze kaart stimuleert introspectie en het onderzoeken van je intuïtie. De Maan verwijst in persoonlijke levens naar innerlijke strijd en het begrijpen van verborgen emoties. Zelfs wanneer de dingen onduidelijk zijn, moedigt het mensen om onzekerheid te omarmen en te groeien. De Maan biedt de mogelijkheid om intuïtie te versterken en diepere emoties te onderzoeken. Zo biedt deze kaart waardevolle inzichten en een dieper begrip van de interne wereld.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!