Back

Ik ben De Gehangene, very VIBE to meet you!

Ervaar de mysterieuze sfeer van De Gehangene, een tarotkaart die de kunst van het loslaten van dingen en het veranderen van perspectieven weerspiegelt. Een unieke kijk op het leven en innerlijke groei wordt weerspiegeld op deze kaart, waarop een figuur ondersteboven hangt, vaak in een serene houding.

In het algemeen heeft de gehangene de volgende betekenis: Loslaten en opnieuw beginnen!

De Gehangene herinnert eraan dat er kracht ligt in het loslaten van controle en een pauze nemen om de wereld vanuit een ander oogpunt te bekijken. De kaart vertegenwoordigt een periode van stilte en contemplatie. Het moedigt je aan om je oude overtuigingen en gewoonten te verlaten en je te openen voor nieuwe inzichten en groei.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

De Gehangene betekent vaak een periode van geduldig verwachten, innerlijke transformatie en openstaan voor nieuwe perspectieven in je persoonlijke leven. Deze kaart roept je op om te reflecteren en je methoden te herzien. Het staat voor het loslaten van strenge verwachtingen en het openen van je hart voor wat er nu is. De Gehangene vraagt je om de wereld op een andere manier te zien en te ontdekken dat er schoonheid schuilt in het doorbreken van conventies, net zoals de figuur op de kaart ondersteboven hangt. Het is een tijd om jezelf te ontwikkelen en nieuwe kennis te accepteren terwijl je geduldig wacht op de volgende stappen van je reis.

Mediteren op tarotkaart: De Gehangene

Elke stap van meditatie op De Gehangene nodigt uit tot persoonlijke ontdekking:

  1. Loslaten van verantwoordelijkheid: Denk aan jezelf als een figuur die symbolisch gewicht weggooit. Zie hoe je angsten, zorgen en behoefte aan controle als bladeren in de wind wegwaaien. Voel je vrij van de druk van verwachtingen en open voor nieuwe mogelijkheden.
  2. Meditatie en reflectie: Zoek een rustige en comfortabele plek en neem een zittende houding aan. Richt je aandacht op het binnenste en adem langzaam en bewust. Laat je gedachten stromen als wolken boven de hemel. Er is plaats voor rust en introspectie.
  3. Verander je standpunt: Verbeeld jezelf in de houding van De Gehangene, ondersteboven hangend. Je kunt je leven op een andere manier bekijken. Welke patronen, gewoonten of overtuigingen veranderen als je ze vanuit deze unieke kijkhoek bekijkt? Verkrijg nieuwe inzichten en verbreed je horizon.

  4. Openstaan voor Innovatie: Sta jezelf toe om verandering te accepteren door in deze meditatie te hangen en te zweven. Imagineer deuren naar onbekende mogelijkheden. Sta toe dat nieuwe concepten en methoden in je hoofd komen, en wees bereid om ze zonder oordeel te onderzoeken.

De Gehangene, een tarotkaart met symbolische betekenis, roept je op om je leven opnieuw te bekijken. Het is een symbool voor innerlijke transformatie, geduld en loslaten. Deze kaart staat voor een fase in je persoonlijke reis waarin je jezelf openstelt voor nieuwe inzichten en een beter begrip van jezelf en je omgeving. Meditatie op De Gehangene kan je helpen om te vertragen, controle te verliezen en nieuwe kansen te accepteren. Er is ruimte voor groei en diepgaande verandering als je je verwachtingen loslaat en je innerlijke wereld vanuit een omgekeerde hoek bekijkt. Deze kaart herinnert ons eraan dat het proces van loslaten en openstaan voor het onbekende ware transformatie is.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!