Back

Ik ben De Duivel, very VIBE to meet you!

Bezoek de fascinerende wereld van De Duivel met een tarotkaart die diepe en complexe thema’s weerspiegelt over onbewuste krachten, beperking en verleiding. Met zijn kenmerkende afbeelding van een duivelse figuur omringd door kettingen en symbolen van materiële verlangens trekt deze kaart vaak de aandacht.

De Duivelkaart nodigt uit tot diepgaande reflectie en gaat verder dan oppervlakkige interpretaties. Het is een sterke oproep om de donkere delen van je geest te onderzoeken, de schaduwelementen die verslavingen, negatieve patronen en zelfbeperkingen vertegenwoordigen. Deze kaart vertelt ongemakkelijke waarheden, maar biedt tegelijkertijd de kans op bevrijding. Het is een uitdaging om je innerlijke demonen aan te pakken, te ontdekken wat je tegenhoudt en uiteindelijk van belemmerende invloeden af te komen.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

De Duivelkaart kan zich manifesteren als een wake-up call om destructieve patronen in je eigen leven te doorbreken. Het dwingt je om eerlijk tegenover jezelf te zijn over afhankelijkheden, verslavingen en negatieve gewoonten die je in de weg staan om beter te worden en gelukkiger te worden. Deze kaart geeft je de kans om de banden te verbreken van gedragingen en overtuigingen die je beperken, waardoor je de kans krijgt om jezelf te transformeren en te bevrijden.

Mediteren op tarotkaart: De Duivel

Mediteren op De Duivel klinkt wellicht ‘godslastering(!)’ op z’n minst gezegd, maar weet dat dit slechts een metafoor, een symbolisering is van een state of mind waar je je als mens in bevindt. Dus je aanbidt de duivel zelf absoluut niet! 
Nu dit duidelijk is, kun je jezelf openen waar deze tarotkaart ‘De Duivel’ nu daadwerkelijk symbool voor staat, namelijk: ongezonde conditioneringen in je leven. Kortom: giftige gewoontes die ‘afgeleerd’ kunnen worden, zodat de kwaliteit van je leven significant verbeterd kan worden voor het positieve. Om hiervan bewust te worden, kun je de volgende onderwerpen meenemen in je meditatie:

  1. Erkennen van hindernissen: Je kunt duivelse symbolen herkennen als vertegenwoordigingen van deze beperkingen door dieper na te denken over gebieden waar je je beperkt voelt. De eerste stap naar verandering is bewustzijn.
  2. Bevrijding en zelfbeheersing: Om je voor te stellen dat je de ketens verbreekt die je vasthouden aan negatieve patronen, kun je de kracht voelen van zelfbevrijding en de terugkeer van controle over je leven. Dit visualiseren kan een bron zijn voor echte verandering.
  3. Transformatie als zuivering: Imagineer de overgang van duisternis naar licht, waarbij je jezelf voorstelt als gereinigd van belemmerende invloeden. Dit is een sterke illustratie van positieve verandering en transformatie.

  4. Autonomie: Je kunt een diep gevoel van empowerment ervaren als je je innerlijke kracht onderzoekt en je vermogen om negatieve patronen te doorbreken. Je denkt dat je in staat bent om positieve veranderingen teweeg te brengen en je eigen pad te leiden.

De tarotkaart De Duivel roept je op om na te denken over je eigen grenzen, verleiding en duisternis in jezelf. Het vertegenwoordigt interne obstakels en negatieve patronen. In het algemeen benadrukt het hoe belangrijk het is om onze schaduwkanten te begrijpen als we werkelijk willen groeien. In een persoonlijke context verwijst het naar het onderzoeken van obstakels binnen jezelf en het nemen van de verantwoordelijkheid voor het nemen van beslissingen. Meditatie op De Duivel helpt bij het identificeren van obstakels en het creëren van een beeld van vrijheid. Het stimuleert een metamorfose van duisternis naar licht, vergelijkbaar met de transformatie van een rups naar een vlinder. Kortom, De Duivel roept op tot introspectie en transformatie om innerlijke autonomie en vrijheid te bereiken.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!