Back

Ik ben Acht van Kelken, very VIBE to meet you!

We verwelkomen je in de mysterieuze wereld van de Acht van Zwaarden, een kaart die vaak associaties met angst, beperkingen en innerlijke conflicten oproept. Deze kaart laat een persoon zien met acht rechtopstaande zwaarden die lijken om hem heen te hangen. Deze kaart wekt onmiddellijk gevoelens van beperktheid en gevangenschap op.

De Acht van Zwaarden worden vaak geassocieerd met een periode in je leven waarin je je gevangen of beperkt voelt in bepaalde situaties, gedachten of overtuigingen. Het is mogelijk dat je je vastzit en geen uitweg ziet. Deze kaart herinnert je eraan dat de meeste van deze beperkingen in feite door je geest worden opgelegd en dat er altijd manieren zijn om te ontsnappen of je situatie te veranderen.

Deze tarotkaart lijkt misschien negatief, maar ze geeft een sterke boodschap over bevrijding en hoe je uit moeilijke situaties kunt komen. Het is allemaal afhankelijk van het overwinnen van je eigen angsten en obstakels om vooruitgang te boeken.

Wat betekent deze tarotkaart, op dit specifieke moment, in jouw leven?

In iemands leven kunnen de Acht Kelken een periode vertegenwoordigen waarin ze zich gevangen voelden door fysieke en mentale beperkingen. Het kan verwijzen naar situaties waarin je vastzit in een moeilijke kwestie, geplaagd door angsten, twijfels of zelfopgelegde beperkingen. Dit kan zich uiten in gevoelens van machteloosheid, hulpeloosheid of het gevoel dat je geen controle hebt over je situatie.

De kaart benadrukt echter dat deze beperkingen voornamelijk worden gecreëerd door je eigen gedachten en overtuigingen. Het is een uitnodiging om je innerlijke strijd te zien en te begrijpen dat je altijd keuzes hebt, zelfs als ze op dit moment niet voor de hand liggen.

Het zegt dat je een weg naar vrijheid en helderheid kunt vinden door je denkpatronen te veranderen en twijfel en angst los te laten.

De Acht van Kelken zijn in wezen een herinnering dat we de kracht hebben om onze beperkingen te overwinnen en nieuwe perspectieven te ontdekken, wat ons leven kan veranderen en groeien. Het is een uitnodiging om dieper te graven, moed te tonen en te begrijpen dat we niet echt gevangen zitten, maar dat we zelf de sleutel tot bevrijding hebben.

Mediteren op tarotkaart: Acht van Kelken

De Acht van Kelken roepen je in feite aan om te luisteren naar je innerlijke roeping, zelfs als dat betekent dat je moet afstappen van je bestaande routes. Het belooft nieuwe avonturen en kansen voor degenen die verder kijken dan het vertrouwde. Bij meditatie op deze kaart kun je de volgende oefeningen gebruiken:

  1. Zelf-reflectie: Sluit je ogen en denk aan situaties waarin je je gevangen of beperkt hebt gevoeld, vergelijkbaar met de vrouw op de kaart. Kijk naar je gedachten en gevoelens in die omstandigheden en vraag jezelf af hoe je jezelf kunt vrijmaken.
  2. Bevrijdingsbeeld: Visualiseer jezelf rustig en doelbewust weg te stappen uit de beperkingen van de Zwaarden. Verbeeld hoe je obstakels overwint en vrijheid en helderheid vindt.
  3. Afspraken: Er zijn veel goede affirmaties die je kunt herhalen, zoals “Ik bevrijd mezelf van beperkingen” of “Ik vind altijd een weg naar vrijheid.” Herhaal deze zinnen terwijl je diep ademhaalt en je focus legt op het loslaten van beperkingen.

  4. Oefeningen voor ademhaling: Zorg ervoor dat je je aandacht vestigt op je ademhaling en adem diep in en uit. Met elke uitademing moet je grenzen en negatieve gedachten loslaten.

  5. Visualisatie van de toekomst: Denk na over hoe je leven zou worden veranderd als je die beperkingen overwint. Imagineer dat je meer zelfverzekerd en vrij kunt zijn.

  6. Journaling: Schrijf je gevoelens en gedachten over situaties waarin je je beperkt voelt. Zoek patronen en oplossingen.

  7. Integratie van de kaart: Probeer jezelf in de situatie van de vrouw op de Acht van Zwaarden kaart te plaatsen. Denk na over wat je zou doen om te vluchten.

In de tarot zijn de Acht van Kelken symbool voor verandering, ontsnapping en het verlangen naar iets nieuws. Het beeld toont een persoon die een aantal kelken achterlaat en op een weg gaat die hem onbekend is. De drang om dieper vervulling te vinden en de huidige situatie te verlaten, wordt op deze kaart weergegeven.

De Acht van Kelken wijzen vaak op het verlangen naar persoonlijke groei en emotionele groei. Het suggereert dat het tijd is om op zoek te gaan naar nieuwe kansen en ervaringen en wat niet langer werkt, zoals onbevredigende situaties of relaties. Het is een kaart die zowel het omarmen van het onbekende als het moedige afscheid aanmoedigt.

Superleuk dat je op deze pagina bent gekomen via een gevolgde Klankmeditatieles of een LIVE Workshop, met mij (Geoffrey ‘Geo’ de Jong) als host en organisator! Mocht je meer interesse hebben in wat sound healing voor jouw fysieke-, mentale- en emotionele gezondheid en welzijn kan betekenen? Duik gerust eens in één van de onderstaande 👇🏽 pagina’s waar je veel meer te weten komt over de fascinerende helende klanken:

Meer weten over Sound Healing?

Meer weten over Klanktherapie?

Meer weten over Coaching?

Meer weten over Klankschaalmassages?

Meer weten over Mediteren met Tarotkaarten?

LIVE Workshops (offline) bezoeken?

Meer weten over Geoffrey de Jong?

Don't be shy and let's get #SOCIAL!

Abonneer je op één (of alle! 😉) social mediakanalen; ik kom graag met je in contact!